Spinatboller

Spinat er godt i mange ting! Jeg bruger spinat i smoothies, gryderetter, supper og også i boller. Det giver en fin farve og ekstra næring. Spinaten kan erstattes af grønkål, hvis man ønsker det.

IMG_3763

12 boller

Ingredienser:
3 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
150 g spinatblade
200 g grahamsmel
400-450 g hvedemel

Evt. sojafløde til pensling (“Soya cuisine” fra Naturli’)

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Blend spinaten i en foodprocessor eller hak den fint. Tilsæt spinat og mel. Ælt dejen godt og sæt den til hævning tildækket et lunt sted i en time. Dejen må godt være lidt klistret.

Ælt dejen igen og form den til 12 boller. Lad bollerne efterhæve en halv time. De kan evt. pensles med sojafløde inden bagning, da det vil give dem en flottere overflade (mere brun og blank). Bag bollerne ved 250 grader almindelig ovn i 10 minutter (Hold øje med dem i slutningen af bagetiden og vurdér selv, om de skal bages lidt længere).

IMG_3817

Reklamer

9 kommentarer (+add yours?)

  1. Sebastian
    jan 09, 2015 @ 18:32:17

    De var epic Mia! Tak for opskriften 🙂

    Svar

  2. Marie
    jan 13, 2016 @ 16:06:12

    Kan man bruge frossen spinat? 🙂 Og kan de varmes op igen fx dagen efter? 🙂

    Svar

    • miasommer
      jan 18, 2016 @ 12:32:33

      Du kan godt bruge frossen spinat, hvis du lader det tø op på forhånd og presser væden ud af spinaten inden brug. De kan godt varmes igen dagen efter, men så bliver de muligvis lidt mere tøre.

      Svar

  3. Nathja
    mar 03, 2016 @ 13:47:08

    kan man bruge boghvedemel eller hirsemel ? 🙂

    Svar

  4. Mette
    mar 21, 2017 @ 09:45:58

    Hej Mia. Kan man fryse bollerne?

    Svar

  5. Niels
    apr 19, 2017 @ 11:10:27

    Hej Mia,

    Hvor længe kan disse boller stå og hæve?
    Ville gerne lave dem helt friske til morgenbordet, men vil ikke rigtigt vække de andre i huset ved at begynde at lave dem et par timer inden.

    Kan de stå og hæve natten over i køleskabet eller lignende?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: