Spinatboller

Antal: 15 store boller

6 dl vand
50 g gær
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
200 g frisk spinat
cirka 1300 g mel

Opvarm vandet, så det er lunkent. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Blend spinaten i en foodprocessor eller hak den fint. Tilsæt spinat og mel. Ælt dejen godt og sæt den til hævning i en time et lunt sted med et viskestykke over. Dejen må godt være lidt klistret.

Ælt dejen igen og form den til boller. Lad bollerne hæve en halv time og sæt dem derefter i en kold ovn. Bag dem i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.

Advertisements

7 kommentarer (+add yours?)

  1. Sebastian
    Jan 09, 2015 @ 18:32:17

    De var epic Mia! Tak for opskriften 🙂

    Svar

  2. Marie
    Jan 13, 2016 @ 16:06:12

    Kan man bruge frossen spinat? 🙂 Og kan de varmes op igen fx dagen efter? 🙂

    Svar

    • miasommer
      Jan 18, 2016 @ 12:32:33

      Du kan godt bruge frossen spinat, hvis du lader det tø op på forhånd og presser væden ud af spinaten inden brug. De kan godt varmes igen dagen efter, men så bliver de muligvis lidt mere tøre.

      Svar

  3. Nathja
    Mar 03, 2016 @ 13:47:08

    kan man bruge boghvedemel eller hirsemel ? 🙂

    Svar

  4. Mette
    Mar 21, 2017 @ 09:45:58

    Hej Mia. Kan man fryse bollerne?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: