Bønnegryde

Ingredienser:
3 dåser bønner (f.eks. to dåser kidney-bønner og en dåse hvide bønner)
2-3 gulerødder
2 løg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
3 fed hvidløg
chilipulver/cayennepeber/frisk chili
grøntsagsboullion (1-2 terninger)
3-4 tsk. paprika
2 tsk. stødt spidskommen
salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær gulerødderne i tern og hak løgene. Steg gulerødder og løg på panden (brug evt. lidt vand eller olie så det ikke brænder på) sammen med presset hvidløg, boullion, paprika, spidskommen og chili (brug så meget chili, som du kan lide).

Tilsæt bønner og tomat, når gulerødder og løg er tilstrækkeligt bløde. Lad det simre nogle få minutter og smag til med salt og peber.

Retten spises f.eks. i tacoskaller eller i tortillias sammen med guaccamole og andet grønt. Kan også spises sammen med brune ris og brød.

9 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Tortillias « Mia Sommer
  2. Trackback: Bønnegryde med ris « Mia Sommer
  3. Anette
    sep 01, 2016 @ 14:11:21

    Hej hvor mange personer er opskriften på bønnegryde beregnet til?

    Svar

  4. Trackback: Tortillas med bønnefyld | Home where the heart is
  5. jimml
    mar 03, 2020 @ 19:29:49

    kan man bruge edamamme bønner jeg kan ikke lide de grynede bønner fordi de nærmest vokser i munden på mig

    Svar

    • Mia Sommer
      mar 10, 2020 @ 11:06:39

      Det kan du godt, men i så fald vil retten smage lidt anderledes 🙂 Jeg ved godt, at mange synes, at bønner har en melet konsistens, men min erfaring er, at man vænner sig til smagen og konsistensen af bønner, og jeg synes helt sikkert, at man bør give dem en chance, for de er super sunde og mættende.

      Svar

  6. Annette
    mar 14, 2020 @ 10:29:07

    Hej Mia
    Superlækker opskrift, nem at gå til og kan varieres i det uendelige.
    Lige et par -spørgsmål 🙂
    De røde kidneybønner i dåse ligger i noget vand. Eller der står det er vand, men det har en lidt sovset konsistens.
    Skal det hele med i gryden?
    Kan man finde hvide bønner på dåse, som ikke er baked beans i tomatsovs? Eller er det dem du har brugt?

    Mvh Annette

    Svar

    • Mia Sommer
      mar 18, 2020 @ 21:23:47

      Tak for feedback 🙂 Jeg bruger ikke dåsevandet, medmindre det er en slags chili- eller tomatsovs, som nogle dåsebønner ligger i. Man kan godt finde hvide bønner på dåse, der ligger i vand. Jeg finder dem sommetider i spotvareafdelingen i Netto, men jeg vil tro, at de store supermarkeder også har dem.

      I øvrigt kan man bruge vandet fra dåsekikærter eller -bønner som æggehvide. Det kaldes aquafaba. Læs mere her: https://plantepusherne.dk/faq-aquafaba-info-kikaertevand/

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: