Pizza

Pizzabunde

2 pizzaer – 4 personer

Ingredienser:
1 kg hvedemel
5 dl vand
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
3 spsk. olie
50 g gær

Fremgangsmåde:
Opvarm vandet så det er lunkent. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt mel og bland det hele godt.

Ælt dejen (den må gerne være lidt klistret) og form den til en kugle. Dæk dejen til med et viskestyke og stil den til hævning et lunt sted i en halv time.

Del dejen i to stykker og ælt den igen. Rul stykkerne ud, så de dækker to bageplader (brug bagepapir) og forbag pizzabundene i cirka 10 minutter ved 200 grader. Derefter kan man putte fyld på og færdigbage pizzaerne i cirka 15 minutter.

Det er en fordel at forbage pizzabundene, så de bliver ordentligt bagt og ikke bliver smattede i midten.

Forslag til fyld:
Først dækkes den forbagte pizzabund med tomatsovs. Jeg plejer at købe en færdig pizzasovs i Netto, som jeg tilsætter ekstra hvidløg, salt og peber, men man kan også sagtens lave en pizzasovs selv af hakkede dåsetomater, tomatkoncentrat og krydderier.

Derefter er det op til fantasien, hvad man vil dække sin pizza med. På billedet har jeg brugt skiveskårne tomater, champignoner, rødløg, majs, ananas, asparges fra dåse, jalapenos og soltørrede tomater. Basilikum og forårsløg efter pizzaen har været i ovnen.

Pizzaen kan også spises kold til frokost næste dag.

1 kommentar (+add yours?)

  1. Trackback: Madplan 3 « Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: