Jordbærkage

Denne jordbærkage er nem, lækker og svampet. Den kan spises uden topping, men snyd ikke dig selv for cremen og jordbærene, som er prikken over i’et.

IMG_2347

Ingredienser:
300 g hvedemel
200 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
200 g jordbær, friske eller optøede fra frost
0,75 dl rapsolie
1,5 dl vand
1 spsk. citronsaft

Topping:
1 brev pulverkagecreme*
3 dl sojamælk eller mandelmælk
Friske jordbær

*Dr. Oetker og Maizena har veganske varianter.

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser grundigt.  Blend jordbærene med olie, vand og citronsaft.

Bland det våde og det tørre og hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.

Bag kagen ved 200 °C almindelig ovn i cirka 30 minutter.

Pisk pulverkagecremen med sojamælk eller mandelmælk og sæt den på køl i 20 minutter. Pisk derefter cremen igen og smør den på den afkølede kage. Skær jordbærene i skiver og fordel dem på kagen.

(Opskriften er opdateret den 25/3 2020).

IMG_2327

3 kommentarer (+add yours?)

  1. veganrebel
    jul 05, 2011 @ 19:12:02

    Den ser lækker ud!

    Svar

  2. Birthe
    jun 14, 2018 @ 05:14:48

    Hej Mia. Jeg har din bog Vegansk velvære hvor du også har en opskrift på jordbærtærte, men denne lyder også rigtig god. Jeg er dog i tvivl om det er alle jordbærrene (200g) du mener skal blentes i tærtebunden. Eller om jeg skal tage 14 bær fra først? Jeg skal i sommerhus og skal bage den i morgen, så skal have alle ingredienser med 😊

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: