Kanelsnegle

Traditionelle kanelsnegle, der smager rigtig godt og er nemme at lave. Kan også laves som kage – se tippet.

16-18 stk.

Ingredienser:
Dej:
50 g plantemargarine
200 ml lunkent vand
25 g gær
50 g sukker
½ tsk. salt
350-400 g hvedemel

Fyld:
100 g brun farin
50 g plantemargarine
1 tsk. kanel

Glasur:
flormelis
vand
eventuelt kakaopulver

Fremgangsmåde:
Først laves dejen: Smelt plantemargarinen i mikrobølgeovn eller gryde. Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt sukker, salt og plantemargarine. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt og stil den til hævning tildækket et lunt sted. Lad dejen hæve i 45 minutter eller til cirka dobbelt størrelse.

Rør fyldet sammen og smag til med mængden af kanel.

Ælt dejen og rul den ud som en aflang firkant, der måler cirka 20 x 40 centimeter. Sørg for at drysse lidt mel på køkkenbordet inden da, så dejen ikke hænger fast.

Smør fyldet på dejen og rul den stramt sammen fra den aflange led. Skær ”pølsen” i skiver, der er cirka 2 centimeter brede.

Læg sneglene på en bageplade og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve tildækket i cirka en halv time.

Bages ved 225 grader almindelig ovn i cirka 8 minutter. Når kanelsneglene er afkølede, kan de pyntes med glasur.

Tip: Man kan også lave en kanelsneglekage ved at bage kanelsneglene i en stor tærteform. Vil man lave en luksusversion, kan man smøre kagecreme oven på kanelfyldet, inden man ruller dejen. Pulverkagecreme fra Maizena og Dr. Oetker er veganske. Pisk en pose med 3 dl sojamælk eller mandelmælk og sæt på køl, imens dejen hæver, pisk igen inden brug. Kagen behøver ikke at efterhæve, udover den tid det tager at forvarme ovnen. Kagen bages cirka 25 minutter ved 200 grader, eller indtil den virker færdig og har fået en gylden farve.

 

img_1395

Reklamer

16 kommentarer (+add yours?)

  1. CamillaMai
    jul 24, 2011 @ 16:01:16

    De er virkelig lækre! Sikke en dejlig opskrift og en tilfreds familie ved synet af to hele plader fyldt med skønne snegle 🙂

    Svar

  2. Asta
    jul 27, 2011 @ 14:37:25

    Uf hvor ser det godt ud! 🙂 Dem vil jeg bestemt lave snart 😀

    Svar

  3. Cecilie
    aug 16, 2013 @ 09:37:30

    Det er en fantastisk dej 😀 Jeg prøvede dog med chokoladeremonce (125 g. margarine, 100 g. farin, 20 g. kakaopulver). De blev en succes og selv dagen efter er de stadig lækre, bløde og saftige. TAK for den gode opskrift 🙂

    Svar

  4. Trackback: Mælk med medfølelse | Månebarnet
  5. Anders
    jun 11, 2015 @ 15:34:43

    Mmm de ser gode ud! De skal laves i morgen! 🙂

    Svar

  6. Mille
    sep 14, 2015 @ 11:18:48

    De blev så lækre dem her! Jeg tilføjede ½ tsk kardomomme, og bagte dem ved 200 grader i 20 min. Mine var så også stuvet godt sammen på én plade, så der ikke kom nogen tørre kanter 🙂

    Svar

  7. Alma
    okt 16, 2015 @ 12:15:40

    Kanelsneglene smagte virkelig godt! Jeg har helt klart tænkt mig at bruge denne opskrift fremover, når jeg skal lave kanelsnegle 🙂

    Svar

  8. Manja
    dec 19, 2015 @ 08:13:15

    Hvor længe holder de sig lækre? Jeg skal bruge dem i morgen, men kan jeg godt lave dem i dag? 🙂

    Svar

  9. Julie Ritter
    sep 22, 2016 @ 06:22:30

    Hvor mange dadler skal man ca bruge? Og smager det stadig af kanelsnegl med dadler og kanel i? Har nemlig nogle dadler der skal bruges men skal servere dem for klassen så er lidt nervøs 😃

    Svar

    • miasommer
      sep 23, 2016 @ 11:13:02

      Det bliver ikke helt det samme med dadler, så hvis du skal servere dem for klassen, vil jeg nok anbefale at lave dem i den normale variant. Ellers tror jeg, at at det vil være passende at bruge cirka 400 g dadler og 1-2 tsk. kanel, men det er lang tid siden, jeg selv har gjort det, så du må ikke hænge mig op på målene 😉

      Svar

  10. Tannie
    okt 19, 2016 @ 13:46:36

    Nu når man ikke bruger plantemargarine og ikke tåler hvedemel kan man skifte de to ting ud med kokosolie og speltmel evt?

    Svar

  11. missekatkattapulta
    dec 14, 2016 @ 19:08:50

    Kan man lave dejen i dag, men først bage den, i morgen?

    Svar

    • miasommer
      dec 21, 2016 @ 09:43:16

      Det har jeg ikke prøvet, så det kan jeg ikke svare på, men du kan evt. putte halvt så meget gær i og lade dejen koldthæve. Jeg har ikke prøvet det med denne dej, men det er et forsøg værd.

      Svar

  12. Trackback: Vegansk fødselsdag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: