Pandekager med banan og kanel

De fleste bruger æg og en eller anden form for mælk, når de laver pandekager, men det er slet ikke nødvendigt. Disse pandekager er lavet på vand og uden æg, og de smager skønt med et strejf af kanel og banan. At bruge vand og undlade æg er, udover at være godt for dyrene, også godt for pengepungen, og så er der større sandsynlighed for, at man allerede har alle de ingredienser, man skal bruge, når man bliver lækkersulten efter pandekager.

Cirka 9 stk.

Ingredienser:
400 g hvedemel
50 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1 moden banan
700 ml vand

Fremgangsmåde:
Opvarm panden til medium varme, imens du laver pandekagedejen. Bland de tørre ingredienser godt. Mos bananen med en gaffel og tilsæt den sammen med vandet til de andre ingredienser. Pisk dejen godt, så den ikke klumper.

Steg pandekagerne på hver side, til de er lysebrune. Hvis du bruger en non-stick pande, er det ikke nødvendigt at stege dem i olie, men hvis de hænger fast, kan du tilsætte lidt olie sammen med hver pandekage.

Server pandekagerne sammen med syltetøj og sukker eller ahornsirup. Friske bær passer også rigtig godt til.

 

Advertisements

17 kommentarer (+add yours?)

  1. Tina
    feb 22, 2012 @ 13:55:14

    Hej Mia, de ser bare super laekre ud. Har du proevet at lave dem med sojamaelk med vaniliesmag el. er de bedre med neutral smag?
    Venlig hilsen fra Tina

    Svar

  2. Tina
    feb 26, 2012 @ 17:16:55

    Hej igen, vi lavede pandekagerne idag og de var bare mega nice. Tusind tak for opskriften, den skal vi klart lave igen. Thanks for sharing 🙂 Helt klart den bedste pandekageopskrift so far!! mmmm yum yum!!

    Svar

  3. Mette
    mar 07, 2012 @ 12:39:06

    Hej Mia.
    Først tak for en dejlig blog – fyldt med en masse dejlige opskrifter.
    Jeg kom i ren tankeløshed til at lave pandekagerne med rugmel istedet for hvedemel. dejen blev meget tung, men jeg bagte dem istedet som små pandekager(norske lapper).
    De krævede lidt mere væde, men de smagte fantastisk godt.
    Nu overvejer jeg at lave dem igen uden vanilie i. Lidt alla franske madpandekager. Evt med sauteret frisk spinat med hvidløg og friske tomater. Eller med lynstegte grøntsager med lidt spidskommen og frisk korinater.

    Kh
    Mette

    Svar

    • miasommer
      mar 11, 2012 @ 16:47:17

      Det er nogle gode idéer, du kommer med! Jeg sidder og bliver helt sulten ved tanken om pandekager sauteret med spinat, hvidløg og tomater 🙂

      Svar

  4. AnneP
    apr 29, 2012 @ 07:24:46

    Hej Mia
    Tak for en rigtig lækker pandekageopskrift:-) Er blevet lavet et par gange nu:-) Min mand som ikke er veganer (desværre) synes faktisk at de er meget bedre end alm pandekager:-) Succes;-)
    Hilsen Anne

    Svar

  5. Corey
    sep 13, 2012 @ 04:22:14

    Everything is very open with a clear clarification of the challenges.
    It was truly informative. Your site is extremely helpful.
    Thanks for sharing!

    Svar

  6. Sofie Rygård
    nov 17, 2013 @ 08:36:52

    Hej Mia 🙂

    Jeg står netop og bager disse pandekager imens Kriszta sover – tror hun blir glad 😉

    Jeg var på babysitterkob igår aftes ig jeg sad og kiggede hele din blog igennem – du har bare så mange lækre opskrifter! Har til at starte med tænkt mig at prøve din linsepizza og quinoadeller 😉

    Tak for en skøn side!

    Håber vi ses en dag 😉

    Kh Sofie

    Svar

    • miasommer
      dec 01, 2013 @ 18:59:30

      Hej Sofie

      Tak for din kommentar! Det glæder mig, at du kan lide bloggen, og det er altid dejligt med feedback på opskrifterne! Jeg har også kigget på jeres side, og I har godt nok også nogle lækre billeder og opskrifter!
      I lige måde, jeg tror vi kommer til at ses 🙂

      K.h. Mia

      Svar

  7. Anja Darling
    apr 01, 2015 @ 15:38:30

    Jeg har lige lavet disse men måtte putte 2-3 ekstra dl soyamælk i. Da dejen var mega tyk. Men de smager meget godt. Kh Anja

    Svar

  8. Jannie Lyck
    maj 15, 2015 @ 15:21:44

    Hej Mia.
    Jeg har lige lavet dine pandekager med stor succes. De smager super dejligt, så mange tak for opskriften 🙂
    Kh.
    Jannie

    Svar

  9. MilleSmille
    okt 23, 2016 @ 13:30:31

    Må prøves 😏😏😏😏

    Svar

  10. MilleSmille
    okt 23, 2016 @ 13:31:09

    Må prøves 😉😉😉😉

    Svar

  11. Trackback: Pandekager – Det Veganske Køkken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: