Dhal med gule ærter og ingefær

Ingredienser:
5 fed hvidløg, pressede
45 g frisk ingefær, finthakket eller revet
3 tsk. gurkemeje
3-4 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
50 g rapsolie
5 små løg, hakkede
5 dl vand
300 g gule flækærter, skyllede
200 g frossen spinat, hakket
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. boullion (eller to terninger)

Fremgangsmåde:
Bland de første seks ingredienser i en kop. Svits krydderiblandingen i en gryde i et minut og tilsæt derefter løg og svits det endnu et minut.

Tilsæt derefter vand, gule ærter, spinat, hakkede tomater og boullion.

Lad det hele koge i 30-45 minutter. Efter 30 minutter er der stadig bid i de gule ærter, hvilket jeg godt kan lide, men foretrækker man dem blødere, lad da retten koge i længere tid.

Smag til med salt og peber og server sammen med ris og brød.

Advertisements

3 kommentarer (+add yours?)

  1. noerrebro
    Oct 05, 2011 @ 10:23:09

    Det ser virkelig lækkert ud! Og godt alternativ til røde linser, som jeg typisk bruger i dhal…
    Fornemmer lidt, at gule flækærter langsomt kommer tilbage i de danske køkkener 🙂

    Svar

  2. Mette
    Dec 13, 2011 @ 12:04:19

    Ser super lækker ud og jeg har en uåbnet pose gule ærter liggende, så det er bare perfekt !

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: