Græskarkerneboller

Græskarkerner er mine favoritkerner, for de har en rigtig god smag, især i brød. Disse boller består af næsten halvt rugmel, hvilket gør bollerne grovere og sundere.

12 stk.

Ingredienser:
350 g hvedemel
300 g groft rugmel
150 g græskarkerner
50 g gær
2 tsk. salt
4 dl vand

Fremgangsmåde:
Lun vandet, så det er lunkent. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, mel og græskarkerner.

Ælt dejen godt. Lad den hæve tildækket i en time et lunt sted.

Efter hævning æltes dejen igen og formes til 12 boller. Lad bollerne hæve tildækket i 20 minutter.

Bages ved 200 grader 12-15 minutter.

Advertisements

6 kommentarer (+add yours?)

  1. jensdrejer
    Oct 07, 2011 @ 12:45:09

    Du skulle bare vide, hvor meget tid jeg har brug på at finde en opskrift på rigtig gode grovboller på nettet…… det er slet ikke så nemt som man skulle forestille sig. Derfor glæder jeg mig til at prøve din opskrift…… 😀

    Svar

  2. kari.
    Nov 01, 2011 @ 14:30:47

    så er bollerne stilt til hævning.. er spændt på hvordan de bliver, jeg har dog puttet lidt mere grahamsmel i. glæder mig til at smage dem…

    Svar

  3. Inge Lavrsen
    Mar 29, 2015 @ 10:59:00

    Kan det passe at der slet ikke skal noget fedtstof i? Jeg syntes at min dej virker meget tør, så nu har jeg prøvet at tilsætte lidt mere vand.

    Svar

    • miasommer
      Apr 10, 2015 @ 08:28:35

      Sommetider putter jeg lidt olie i dejen, når jeg bager, men i denne opskrift har jeg undladt olie. Tilsæt evt. lidt mindre mel næste gang, hvis du synes, at dejen bliver for tør 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: