Pizzasnegle med olivenfyld

Disse pizzasnegle er virkelig gode og nemme at lave. De egner sig godt til madpakken eller som mellemmåltid. Jeg kan egentlig ikke lide oliven, men sådan her kan jeg godt lide dem, så jeg syntes ikke, at man skal holde sig tilbage fra at prøve opskriften, bare fordi man ikke er vild med oliven.

20 stk.

Ingredienser:

Dej:
400 g hvedemel*
100 g grahamsmel
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olie
3 dl lunkent vand

Fyld:
230 g sorte oliven uden sten
100 g soltørrede tomater
½ dl rapsolie (kan erstattes af vand)
1 stort fed hvidløg, presset

*Brug evt. mindre hvedemel og mere grahamsmel.

Fremgangsmåde:
Lav først dejen. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter de andre ingredienser og ælt dejen godt. Sæt dejen til hævning tildækket et lunt sted i en time.

Ælt dejen igen og rul den ud som en aflang firkant. Blend ingredienserne til fyldet og smør det ud på dejen i et jævnt lag (se billede nr. 1).

Rul derefter dejen sammen på den aflange led så “stramt,” som det er muligt. Skær “pølsen” i skiver, der har en bredde på cirka 2 cm (se billede nr. 2).

Læg derefter pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader.

Bag pizzasneglene 8-10 minutter og spis dem gerne, mens de er varme.

Advertisements

20 kommentarer (+add yours?)

  1. Cathrine
    nov 11, 2011 @ 08:19:45

    Mmm de så virkelig gode ut! Jeg har pleid å lage sånne med soyakjøttfyll (Hälsans Kök eller Anamma farse), eller en god tomatsaus med grønnsaker. Knallgode som nistemat eller kosemat. 😀

    Svar

  2. Crone
    nov 11, 2011 @ 16:38:28

    De smager mega godt! Lavede lige en tester, da jeg ellers heller ikke er glad for oliven normalt.

    Svar

  3. Trackback: Vegansk nytår! « ~Månebarnet~
  4. Trackback: Vegansk nytår! « ~Månebarnet~
  5. A. Køllund
    jan 02, 2012 @ 11:31:30

    Tak for opskriften! De er rigtig gode 🙂

    Svar

  6. Trackback: Så er smagsprøverne klar! | Grøn, Sund & Lækker!
  7. Deborah
    apr 16, 2013 @ 09:25:16

    Skal helt klart prøves. Mia, jeg tror den forrige kommentar, er spam. Prøv at kigge på websitet, der hører til.

    Svar

  8. Trackback: Inspiration til veganske madpakker | Mia Sommer
  9. Freja Bøgestad Laursen
    sep 02, 2015 @ 17:52:18

    Hej Mia. Det ser super lækkert ud. Ved du, om de er fryseegnent?
    Mange hilsner fra Freja

    Svar

  10. Louise N. Olesen
    nov 03, 2015 @ 17:20:30

    Åh, Mia, jeg vil bare lige sige TUSIND tak for denne underskønne opskrift! Jeg har “kun” lavet sneglene et par gange, men dit pizzafyld har været mit go-to smørelse på alle mine pizzaer siden, jeg opdagede din opskrift i sommers. SÅ meget bedre end regulær tomatpuré/sovs i min verden! Og så er det en forrygende måde at få oliven på, når man ikke er så vild at spise dem solo. 😉

    TOMMEL OP! 😀

    Svar

  11. Signe
    maj 20, 2016 @ 16:16:40

    Hej Mia! 🙂 Jeg skal til sammenskuds og tænkte det var en god anledning til at smække dem her sammen. Jeg har købt et glas oliven med netto vægt: 230 gram/netto drænet vægt: 110 gram. Jeg skal bare lige sikre mig, at det godt nok er den drænede vægt jeg skal gå for? 🙂 De skulle jo helst smage som de burde, nu når jeg skal imponere de øvrige 😉

    Svar

  12. Trackback: Sunde fuldkornspizzasnegle - NeoHippie
  13. withlovenblog
    apr 20, 2017 @ 20:53:49

    Jeg ELSKER dem her. Bagte dem for min roomie og jeg, de var mere end populære i vores lille lejlighed 😉 og jeg er ikke den største fan af oliven, men er så glad for at jeg prøvede dem.

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: