Tarteletter

Julen nærmer sig og tarteletter er endnu et lækkert bud på, hvad man kan servere, hvis man vil holde en jul, hvor medfølelsen ikke kun er forbeholdt mennesker, men også gælder dyrene 🙂

Til cirka 20 (små) tarteletter

Ingredienser:
1 løg, fint hakket
200 g gulerødder, skåret i små tern
500 g champignoner, hakket
200 g ærter
1 dåse asparges
1 bundt persille, fint hakket
1 dåse kokosmælk
1-2 terninger boullion
½ tsk. revet muskatnød
40 g Maizena majsstivelse
godt med peber
salt efter smag

2 pakker tarteletter

Fremgangsmåde:
Steg løg, gulerødder og boullion på panden. Tilsæt champignoner efter nogle minutter. Når gulerødder og champignoner er tilpas bløde tilsæt så ærter, asparges, persille, muskatnød og peber og hæld kokosmælken over.

Når kokosmælken koger, er det tid til jævning, så sovsen bliver tykkere i konsistensen. Tag en si og si majsstivelsen ned i sovsen under omrøringen, mens den koger. Det er vigtigt at bruge en si, så sovsen ikke klumper, og det er vigtigt at røre rundt konstant, så sovsen ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

Varm tarteletterne i ovnen ved 200 grader i cirka 3 minutter og put derefter tarteletfyldet i.

Pynt med persille på toppen og servér eventuelt sammen med rødkålssalat og nøddesteg.

Advertisements

19 kommentarer (+add yours?)

  1. CamillaMai
    nov 14, 2011 @ 09:22:40

    Uhm de ser lækre ud!
    Jeg er ikke helt så pjattet med champignoner i stor mængde – kunne man reducere mængden af dem og så i stedet skrue op for asparges?

    Svar

  2. Anja Darling
    dec 19, 2012 @ 17:12:11

    min mor laver de her ofte og de bliver altid vældigt gode 😀

    Svar

  3. Nanna
    nov 04, 2013 @ 20:17:42

    Smager disse meget af kokos? 🙂

    Svar

  4. Maiken
    maj 16, 2014 @ 18:27:38

    Jeg lavede disse i går aftes, og de var lækre! Jeg er ellers ikke så vild med kokos, så var lidt bange for at de ville smage for meget af det, men det synes jeg overhovedet ikke de gjorde. Tak for en lækker opskrift. 🙂

    Svar

  5. rawzilla
    okt 22, 2014 @ 16:22:43

    Hvor køber man veganske tarteletter?

    Svar

  6. Sara Emilie
    dec 15, 2014 @ 17:36:35

    Jeg har lige lavet dine tarteletter – mange tak for en rigtig god opskrift! 🙂

    Svar

  7. Pia Ryhave
    feb 16, 2015 @ 10:16:05

    Lækkert! Der er dog ingen grund til at si maizenajævningen,den skal bare røres ud i en smule vand

    Svar

  8. Mie Dalgaard
    maj 14, 2015 @ 21:04:38

    Hej Mia!
    Nu skal jeg simpelthen snart prøve dem her, jeg har jo efterhånden ikke fået tarteletter i 2,5 år :O Nå, men ved du om man kan fryse tartelet-fyldet?

    Svar

  9. Trackback: Kærligt kød | Månebarnet
  10. KlichéKaren
    dec 01, 2015 @ 14:10:16

    Min mor plejer at sige, at man bare kan bruge asparges-vandet til at lave fyldet med. Er der en bestemt grund til, at du ikke gør det? 🙂 De ser ellers lækre ud!

    Svar

    • miasommer
      dec 14, 2015 @ 15:49:03

      Det har jeg slet ikke tænkt over, så tak for tippet. Smagen bliver måske lidt anderledes, men sikkert ikke dårligere 🙂

      Svar

      • KlichéKaren
        jan 16, 2016 @ 09:39:21

        Jeg synes i hvert fald, at de bliver rigtig gode når jeg laver dem sådan! Det var så lidt 🙂 Lad mig høre om det bliver en succes, hvis du prøver ad.

  11. Eva staalsen
    jun 29, 2016 @ 09:45:34

    Kan sovsen laves dagen før og opvarmes?:)

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: