Bagte rodfrugter

Det er højsæson for danske rodfrugter, og derfor er de billige og tilgængelige netop nu. De er desuden sunde og mættende, og ikke mindst smager de fremragende med eksempelvis ketchup eller karrysovs. Min favorit er klart knoldselleri, der får en dejlig sød smag, når den bages, men det bedste er næsten mange forskellige rodfrugter på én gang, så hver en bid smager forskelligt. Efter min mening kan man sagtens spise et helt måltid, der kun består af rodfrugter, men ellers kan de bruges som tilbehør til mange retter, eksempelvis lasagne, salat, frikadeller, burger osv.

Ingredienser:
Forslag til rodfrugter, der kan bages:
knoldselleri
rødbeder
gulerødder
pastinakker
kartofler
søde kartofler
jordskokker
(hele hvidløg)

Fremgangsmåde:
Vask og skrub rodfrugterne. De fleste af dem behøver ikke at skrælles, men det er en smagssag. Skær dem i stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys groft salt og lidt olie ud over rodfrugterne.

Bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter. Vær opmærksom på, at rødbeder har en længere bagetid, så sæt dem gerne i ovnen 10 minutter før de andre rodfrugter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: