Grove burgerboller

Bruges som brød i en burger.

8 store boller

Ingredienser:
600 ml vand
50 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. olie
600 g hvedemel
500 g fuldkornshvedemel
sesamfrø

Fremgangsmåde:
Varm vandet, så det er “fingervarmt.” Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og mel. Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for våd.

Stil dejen til hævning 1 time et lunt sted tildækket af et viskestykke.

Ælt dejen igen og form den til 8 store boller. Tryk bollerne lidt flade og lad dem hæve tildækket ½ time.

Bollerne pensles med vand og drysses med sesamfrø, før de bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Advertisements

5 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Burgere « Mia Sommer
  2. Julie Larsen
    aug 02, 2012 @ 16:32:25

    De er bare super gode!!:)

    Svar

  3. Victoria Nord
    aug 04, 2016 @ 09:34:06

    Hej Mia og tak for de mange fantastiske inspiration☺Har du prøvet at fryse nogle de brød ned? På forhånd tak😊

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: