Banankage

Dette er min yndlingskage, fordi den smager super godt og er virkelig nem at lave. Jeg laver den cirka 9 ud af 10 gange, hvor jeg laver kage, for jeg har ofte modne bananer liggende samt de få andre ingredienser, som skal bruges.

IMG_3662.resized

Ingredienser:
300 g hvedemel
250 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
3 små modne bananer (cirka 250 g)
150 ml vand
50 ml rapsolie
100 g mørk chokolade, hakket (kan undlades)

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser. Mos bananerne og tilsæt dem til dejen sammen med vand, olie og chokoladestykker.

Dejen røres godt sammen og puttes i en kageform.* Bages cirka 30 minutter ved 180 grader almindelig ovn.

*Passer til en kageform med målene 23 x 33 cm eller en springform på 25 cm i diameter.

IMG_3647.resized

IMG_3657.resized

Advertisements

28 kommentarer (+add yours?)

  1. Anja Darling
    maj 14, 2012 @ 20:33:28

    Den gik rent ind hos mødregruppen i dag 🙂

    Svar

  2. Anja Darling
    maj 17, 2012 @ 10:53:41

    Nu skal jeg så bare finde på noget at have med til dem på mandag, når vi skal på udflugt. Overvejer kanelsnegle, jeg plejer at bage dem fra anarkistens ægte kogebog eller hvad det nu hedder men tror jeg vil prøve dine denne gang 😀

    Svar

  3. Christina
    mar 20, 2013 @ 19:12:37

    Kan man ikke bruge alm. mælk istedet for?

    Svar

    • miasommer
      apr 04, 2013 @ 08:38:01

      Christina, det kan man sikkert godt, men da det er en vegansk blog, bruger jeg plantemælk frem for komælk. Men det fungerer sikkert også fint med vand 🙂

      Svar

  4. Sandra
    jun 01, 2013 @ 06:45:41

    Super lækker! Jeg brugte alm mælk i stædet, 50 gram mindre sukker men tilgengæld 80 gram ekstra chokolade, mums 🙂

    Svar

  5. Mette Kure
    jun 03, 2013 @ 17:21:58

    Nu bager jeg denne kage for 3. gang. Den er bare så god 🙂

    Svar

  6. Loise
    mar 27, 2014 @ 22:30:36

    hvor mange mennesker er der ca. til? 🙂

    Svar

  7. Maria Brus Pedersen
    sep 17, 2014 @ 13:07:07

    Hvor mange stykker giver den? Eller hvor stor en form, skal man bruge? Jeg skal bage til klassen i morgen og vi er ca. 26 🙂

    Svar

  8. Veronica
    feb 18, 2015 @ 14:27:43

    Kan man bruge havremælk i stedet for sojamælk? Hvor mange stykker kage blev der, da du lavede den? Jeg ved godt, at det afhænger af hvor store skiver man skærer, men jeg står i den situation, at jeg skal bage kage til 20 personer 🙂

    Svar

  9. Hella
    maj 15, 2015 @ 11:03:07

    Kan man bruge solsikke- eller kokosolie frem for margarine da jeg ikke vil støtte palmeolie-industrien.

    Svar

  10. Bettina Pedersen
    mar 28, 2016 @ 12:43:34

    Hej.
    Jeg har bagt og bagt og bagt denne kage, og synes smagen er fantastisk…. Men den hæver bare ikke… Kan nu se i tråden at I taler om både mælk og margarine… Så vidt jeg kan se er det rapsolie og vand der skal i?
    Det billed der er af kagen, er den af den som der er opskrift på?

    Svar

    • miasommer
      mar 31, 2016 @ 13:40:26

      Tak for din kommentar. Denne kage plejede jeg at lave med sojamælk og plantemargarine, men jeg har fundet ud af, at det fungerer ligeså godt at bruge vand og rapsolie. Jeg har selv lavet denne kage utallige gange, både på den nye og den gamle måde, og hver gang hæver den fint. Er du sikker på, at du har husket bagepulver? Billedet er gammelt, så der er kagen med sojamælk og margarine i, men den ser ligesådan ud, når man laver den med olie og vand. Jeg håber, at du kan bruge mit svar 🙂

      Svar

      • Bettina Breth Pedersen
        mar 31, 2016 @ 14:01:38

        Hej Mia.
        Tak for svar.
        Jeg har ikke glemt nogen ingredienser, den hæver ganske enkelt ikke… så kan ikke gennemskue hvor det er galt.
        Mvh Bettina

      • miasommer
        apr 06, 2016 @ 10:26:51

        Det forstår jeg ikke. Den fungerer for mig hver gang, og jeg kender mange andre, der også har haft succes med den.

      • Bettina Breth Pedersen
        apr 08, 2016 @ 08:49:41

        Hej igen.

        Har lavet lidt om på fremgangsmåden, så nu pisker jeg luft ind i bananerne, og så putter jeg mere bagepulver i… og nu fungerer det 🙂

        Mvh Bettina

  11. Asta
    sep 14, 2016 @ 19:54:39

    Virkelig lækker! Ingen vidste at den var vegansk, jeg sagde det ikke engang, men folk foretræk denne kage fremfor de andre der var. Jeg piftede den op med pekannødder.

    Svar

  12. Pernille
    sep 19, 2016 @ 16:09:47

    Den vil jeg sørme prøve næste gang jeg laver banankage…. til en afveksling – jeg plejer at bruge månebarnets…. men der skal brun farin i og det kan man ikke få hernede i Schweiz . Så tak for opskrift 😉

    Svar

  13. Louise
    okt 05, 2016 @ 12:14:57

    Kan denne opskrift bruges til muffins også ??

    Svar

  14. Trackback: Banankage – til enhver årstid – Hannah Sassersen
  15. Birthe Bjørnskov
    jan 12, 2017 @ 13:33:24

    Hej Mia. Banankagen ser lækker ud. Kan den fryses? Mvh Birthe

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: