Fastelavnsboller

Virkelig lækre fastelavnsboller fyldt med creme og chokolade.

12 stk.

Ingredienser:

Dej:
500-600 g hvedemel
250 ml vand, “fingervarmt”
50 g gær
100 g margarine
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Fyld:
1 pose kagecreme (pulver)*
300 ml sojamælk
100 g mørk chokolade

Glasur:
flormelis
kakaopulver
vand

* Brug evt. kagecreme fra Dr. Oetker eller Maizena.

Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt margarinen og melet lidt efter lidt, og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Pisk en pose pulverkagecreme med 300 ml sojamælk. Stil cremen i køleskabet, og pisk den igen, når den skal bruges.

Når dejen har hævet, skal den æltes igennem og formes til boller. Del dejen i 12 lige store kugler, og rul hver enkelt kugle ud, så den ligner en lille pandekage. På hver “pandekage” placeres 1 spsk. kagecreme og et stykke mørk chokolade (se billede nr. 1), og efterfølgende lukkes siderne sammen om cremen og chokoladen (se billede nr. 2). Sørg for at lukke dem godt, så de ikke går op igen. Vend bollerne, så lukningen vender nedad.

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter tildækket et lunt sted.

Bollerne bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er let gyldne.

Lav glasuren ret tyk, så den ikke flyder for meget ud. Når bollerne er afkølede, smøres de med glasur.




Advertisements

29 kommentarer (+add yours?)

  1. Maria Bundgård
    feb 19, 2012 @ 20:26:02

    Nej, hvor ser de altså gode ud!! Dem må jeg prøve.

    Svar

  2. mariapalvig
    mar 07, 2012 @ 00:02:54

    Julius er godt nok heldig. Bare det var mig der havde en mor der var så overskudsagtig 😀

    Svar

  3. Anja Darling
    maj 20, 2012 @ 14:08:45

    Laver demme her til mødregruppen, vi skal på udflugt i morgen 😀

    Svar

  4. Anja Darling
    maj 20, 2012 @ 17:48:21

    øv Mia de eksploderede (se evt. mit billede på min facebook side) hvad tror du jeg har gjort forkert?

    Svar

    • miasommer
      maj 20, 2012 @ 18:24:41

      Øv! Det ved jeg desværre ikke. De blev rigtig gode, da jeg lavede dem. Jeg skal nok fortælle, hvordan det går, næste gang jeg laver dem.

      Svar

  5. Rebecca
    feb 10, 2013 @ 23:16:32

    Jeg er på udveksling i Irland lige nu og har lige lavet dine fastelavnsboller til mine housemates – de var en stor succes! Tak for det 🙂
    @ Anja: jeg vendte dem om efter jeg lukkede dem, så var der ingen chance for en eksplosion! 🙂

    Svar

  6. Ditte
    feb 06, 2014 @ 20:45:05

    Hej 🙂 De ser meget lækre ud. Jeg vil blot høre om du har prøvet, at fryse de bagte boller og om de i så fald er lige så gode som nybagte? Jeg vil nemlig gerne servere disse inden længe, men vil gerne kunne lave dem i forvejen, fremfor på selve dagen hvor de skal serveres.

    Svar

    • miasommer
      mar 31, 2014 @ 11:27:53

      Ditte, jeg har aldrig prøvet at fryse fastelavnsboller. Jeg vil gætte på, at det godt kan fungere, men jeg tør ikke love noget. Hvis du prøver det, må du meget gerne skrive her, hvordan det er gået.

      Svar

  7. Trackback: Kulørt kokoskrymmel til is, kage, pandekager og andre desserter
  8. Fasolka
    nov 07, 2014 @ 07:12:59

    Hej! 🙂
    Hvilken chokolade bruger du?

    Svar

  9. Tine
    feb 05, 2016 @ 13:11:38

    Hej!
    De ser vildt lækre ud, så jeg har besluttet mig for at lave dem i morgen. På min pakke kagecreme fra Dr. Oetker står der, at det skal blandes med 500ml mælk pr brev. Men du skriver 300ml i opskriften? Hvad skal jeg gå efter?
    Og ved du, om andre plantemælk end soya kan bruges?
    🙂

    Svar

  10. Trackback: Fastelavn er mit navn… | Lille Veganer
  11. Martin Madsen
    maj 16, 2016 @ 10:28:24

    Årh de ser lækre ud! 🙂 Tror du rismælk fungerer lige så fint? 🙂

    Svar

  12. justlove2ndhandbyleneb.
    feb 11, 2017 @ 17:45:55

    Hvilken kagecreme køber du, for jeg kan ikke finde nogen “vegansk”. De indeholder sødmælkspulver etc.

    Svar

  13. Trackback: Veganske glutenfri fastelavnsboller - AnemoneYoga
  14. Ann Worm
    feb 26, 2017 @ 14:38:30

    Hej Mia
    Skal bollerne i køleskab eller kan de godt holde sig udenfor. Jeg skal nemlig først bruge dem i morgen 😉

    Svar

  15. cherrytwee
    mar 07, 2017 @ 14:13:07

    Jeg lavede bollerne i går. Lavede to varianter: Creme + hindbær & creme + appelsin krokant chokolade. Fulgte opskriften på nær vaniljesukker – kom kornene fra en halv vaniljestang i cremen og kornene fra en halv vaniljestang i bolledejen. Pyntede bollerne med hvid og brun glasur. De var så lækre! Der er ikke mange tilbage i dag. Krokanten gjorde sig virkelig godt med sin appelsinsmag. Hindbærmarmeladen trak lidt ud i dejen. Måske kommer jeg hele hindbær i næste gang i stedet for. Vil helt sikkert lave dem igen 😊

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: