Grøntsagssuppe med quinoa

Denne opskrift giver en stor portion sund og lækker grøntsagssuppe. Jeg kan godt lide at lave store portioner, så der er til dagen efter. I går spiste vi suppen til aftensmad, og i dag spiste vi den til frokost sammen med en nybagt squashbolle.

4 liter færdig suppe

Ingredienser:
700 g kartofler
500 g gulerødder
3 løg
1 broccoli
1 rød peberfrugt
200 g quinoa
2 boullionterninger
2 liter vand
70 g frisk ingefær (en stor knold), finthakket
3 fed hvidløg, pressede
3-4 tsk. karry
1 tsk. paprika
½-1 tsk. chilipulver
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Skær kartofler og gulerødder i mindre stykker. Hak løgene groft. Skyl quinoaen grundigt.

Kog kartofler, gulerødder, løg og quinoa sammen med alle de andre ingredienser undtagen broccoli og peberfrugt.

Skær broccolien i mindre buketter og peberfrugten i strimler.

Tilsæt broccoli og peberfrugt til suppen, når den har kogt 15 minutter. Lad suppen koge videre 5-10 minutter med broccoli og peberfrugt.

Smag suppen til med salt og peber. Serveres med brød.

Tip:
Hvis man ikke har quinoa, kan det erstattes af røde linser eller undlades. Man kan også tilsætte friske eller frosne spinatblade til suppen.

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Lone NIelsen
    jul 21, 2014 @ 17:10:38

    Det ser lækkert ud.
    Har du prøvet om suppen er fryseegnet?

    Svar

Skriv et svar til miasommer Annuller svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: