Madmuffins

Lækre madmuffins lige til at tage med i madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. De kan sammenlignes med boller, men de er bare meget hurtigere at lave, fordi de ikke skal hæve inden bagning.

14 stk.

Ingredienser:
300 g alm. hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
50 g saltede græskarkerner
1 spsk. tørret persille
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
½ tsk. chilipulver
2 fed hvidløg, pressede
½ squash, revet (150 g)
1 gulerod, revet (80 g)
100 g plantemargarine, smeltet
300 ml vand

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser godt (mel, græskarkerner, persille, bagepulver, salt, chilipulver).

Put resten af ingredienserne i og bland det hele.

Fyld dejen i faste muffinforme eller brug en muffinplade beklædt med papirforme som her.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Advertisements

15 kommentarer (+add yours?)

  1. britta
    Jun 06, 2012 @ 18:55:17

    Så skulle madpakken være reddet resten af ugen – har straks sat en portion i ovnen 🙂 Det ser super lækkert ud, og altid rart med noget der lige kan smækkes hurtigt sammen og i ovnen

    Svar

  2. Amanda
    Jun 07, 2012 @ 07:53:05

    Uårh, dem skal jeg helt sikkert prøve at lave 🙂

    Svar

  3. Dorit
    Jul 10, 2012 @ 09:20:53

    Hej MIa.
    Nyder din skønne side her og alle dine lækre opskrifter. Har lige lavet dine madmuffins og vil lige sige, at 2 tsk. salt er alt for meget,½ er vist rigeligt. Vi kunne næsten ikke spise vores pga den salte smag og vi havde tilmed ikke brugt salte peanuts men noget sesammælk, som vi havde i overskud. Ellers er de meget lækre, og nu vil jeg prøve at lave dem igen med kun ½ tsk salt.

    Svar

    • miasommer
      Jul 10, 2012 @ 14:42:52

      Hej Dorit. Tak for din kommentar! Jeg er enig i, at de er til den salte side, men jeg kan godt lide, at maden smager af meget, og jeg synes, at salten er med til at fremhæve smagen fra de andre ingredienser. Men, om de er FOR salte, afhænger meget af, hvad man er vant til, og jeg er måske vant til lidt for meget salt 😉 Jeg vil lige skrive det i opskriften, så andre er opmærksomme på det.

      Svar

  4. MS
    Mar 30, 2013 @ 13:21:57

    Hej Mia
    Hvor lyder de altså lækre! Synes der skal ret meget margarine i, kan man erstatte det med noget andet?

    Svar

    • miasommer
      Apr 04, 2013 @ 08:46:34

      MS: Du kan sikkert godt skære ned på margarinen og stadig få et godt resultat, jeg har dog ikke selv prøvet mig frem med andre mængder. Måske skal du i så fald tilføje lidt ekstra vand til dejen.

      Svar

  5. Trackback: Inspiration til veganske madpakker | Mia Sommer
  6. Mette
    Sep 10, 2014 @ 08:47:26

    DE ser sørme gode ud. Jeg skal lave eftermiddags mad til 40 børn i morgen, og ejer kun en muffinform med plads til 6 stk, så mit spørgsmål er; kan man lave dem som boller, eller flyder de ud?

    Svar

  7. Mette
    Oct 13, 2014 @ 13:37:16

    Det kan jeg faktisk ikke huske!!!

    Svar

  8. rawzilla
    Oct 22, 2014 @ 15:58:35

    Kan man bruge soya-yoghurt i stedet for margarine, hvis man gerne vil spare på fedtet?

    Svar

  9. Mette
    Feb 06, 2017 @ 13:11:16

    Kan man mon udelukkende bruge kikærtemel?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: