Linsesovs

Lækker og nem linsesovs! Godt krydret, men kan sagtens tåle mere chili, hvis man kan lide det stærkt.

IMG_8281

Til 4 personer

Ingredienser:
150 g røde linser
1 stort løg
1 peberfrugt
2 terninger grøntsagsbouillon
3 fed hvidløg, pressede
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
Evt. 1/4 tsk. røget paprika
En stor håndfuld frisk basilikum, hakket
(eller 2 tsk. tørret basilikum)

Fremgangsmåde:
Skyl de røde linser. Hak løg og peberfrugt. Hæld alle ingredienserne i en gryde, undtagen frisk basilikum, og lad sovsen koge i cirka 25 minutter, til linserne er bløde. Rør i gryden undervejs. (Normalt skal røde linser kun koge i 10 minutter, men det tager længere tid i tomatsovs). Basilikum koger med de sidste 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Serveres eksempelvis med pasta eller ris og anrettes med friske basilikumblade.

Tip: Linsesovsen kan fryses.

IMG_8333

Reklamer

16 kommentarer (+add yours?)

  1. Kristian Kloth-Andersen
    sep 17, 2013 @ 09:43:11

    Hej Mia

    Lavede denne lækre ret for familien i går..Nøj hvor det smagte himmelsk! Tusind tak for en rigtig god blog med masser dejlig opskrifter 😉

    Hilsen

    Kristian Kloth-Andersen

    Svar

  2. Rikke Nissen
    apr 15, 2015 @ 10:55:45

    Hej Mia
    hvad kan man erstatte kokosmælken med?

    Svar

    • miasommer
      apr 17, 2015 @ 12:29:12

      Du kan bruge en ekstra dåse tomat eller en form for fløde, f.eks. havrefløde eller sojafløde. Jeg bruger ofte bare ekstra tomat, fordi jeg vil spare på fedtet, men det smager jo godt med kokosmælk/fløde, så det er en prioriteringssag, om man går mest op i smagen eller sundheden 🙂

      Svar

  3. kayakolsen
    jul 27, 2015 @ 09:55:38

    Hej Mia!
    Dette er den bedste ret, jeg har fået, siden jeg blev veganer for 2 uger siden. Hold da helt op. Og familien er helt enige! Vi spiser aldrig mere spaghetti med kødsovs, for denne linsesovs var så! meget! bedre!!! Tusind tak for opskriften!

    Svar

  4. Sidse
    jul 25, 2016 @ 15:51:28

    Hej Mia.
    Tak for en rigtig inspirerende blog. Jeg vil prøve at lave denne ret i aften. Hvad menes der med “1 spsk. bouillon (to terninger)”? Det giver ikke helt mening i mit hovede. 🙂

    Vh. Sidse

    Svar

    • miasommer
      aug 29, 2016 @ 11:29:06

      Jeg brugte i en periode bouillon fra Herbamare, som man selv doserer med en ske, og i det tilfælde vil jeg mene, at 1 spsk. svarer til 1 terning. Jeg håber, at det var forklaring nok 🙂

      Svar

  5. Trackback: Madplan uge 5 - Janni from the Blog
  6. Mette
    apr 19, 2017 @ 20:52:25

    Super nem opskrift og så lækker. Jeg klarede grøntsagerne i lidt olie og kom en courgette i tern i, sammen med en hel stor frisk rød chili og da jeg ikke havde basilikum, kom jeg frisk timian i, og lidt cayennepeber og sød paprika umn 😍

    Svar

  7. Mikkel
    nov 06, 2017 @ 16:00:51

    Lige et par (måske fjollede) spørgsmål. Jeg vil gerne lave retten her til fem dage, til frokost. Er opskriften til 4 portioner? Så jeg ved hvor meget jeg skal gange op. Og kan man fryse halvdelen? Vil lave det søndag, og tænker det er meget at det skal holde sig til fredag i køleskab.

    Svar

    • miasommer
      nov 09, 2017 @ 08:39:19

      Jeg kan faktisk ikke huske, hvor mange portioner retten giver, men jeg har tænkt mig at lave den snart igen, og så skal antallet nok komme på. Hvis du vil spise den i 5 dage, så ville jeg fordoble mængden og fryse sovsen ned i mindre portioner 🙂

      Svar

  8. Trackback: Veganer udfordringer og inspiration - Interview med veganeren Nickie
  9. Trackback: Acusticus Neurom - Mine bedste råd til før operationen
  10. Christina
    feb 06, 2018 @ 18:32:10

    Har lavet den til mig selv før med stor succes. Idag blev den så introduceret for sønnen på 7 måneder og han hoppede i stolen for at få mere. Det må kaldes for godkendt😁

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: