Kikærtegryde

Idéen til denne ret opstod i eftermiddags, da jeg stod og overvejede, hvad vi skulle have til aftensmad. Jeg har ikke handlet, fordi det har regnet så meget i dag, så jeg måtte være kreativ med det, som vi nu havde i huset. Heldigvis var der kikærter i fryseren, nogle grøntsager i køleskabet og selvfølgelig dåser og krydderier i skabet. Det blev så til denne ret, som kom til at smage rigtig godt! Man kommer faktisk ret langt med nogle få basisvarer.

Til 4-5 personer

Ingredienser:
2 grøntsagsbouillonterninger
1 løg, hakket
2 gulerødder, hakkede
1 aubergine
1 squash
5 fed hvidløg, pressede
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. chilipulver
2 dåser hakkede tomater
3 dåser kikærter eller 300 g tørrede kikærter
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de ligge i blød i mindst 8 timer først. Derefter skal vandet udskiftes, og de skal koges i 30-40 minutter. Hvis du bruger kikærter fra dåse, kan du springe dette trin over.

Opløs bouillonterningerne i lidt vand og steg løg og gulerødder på en stor pande eller gryde sammen med boullion og eventuelt olie.

Aubergine og squash hakkes i tern og tilsættes efter nogle minutter sammen med hvidløg, koriander, spidskommen og chili.

Når grøntsagerne er nogenlunde bløde, tilsættes dåsetomater, kikærter, citronsaft, sukker og salt. (Dræn vandet fra kikærterne først).

Lad retten simre i 10-15 minutter og smag til med salt og peber. Servér eksempelvis retten med ris, pasta eller kartoffelmos.

Tip:
Hvis man vil servere retten som på billedet, kan man presse risene ned i en lille skål og vende dem ud på en tallerken. På den måde ligger risene i en fin kugle. Jeg har desuden pyntet retten med nogle hjemmedyrkede lucernespirer.

Reklamer

9 kommentarer (+add yours?)

  1. Vince
    jul 12, 2012 @ 13:57:28

    Yummy!

    Svar

  2. veganermadsen
    dec 05, 2012 @ 13:05:13

    Nu har jeg kigget på den her ret nogle gange og i aften prøver jeg sgu at lave den 😀

    Svar

  3. Trackback: Props til mamma mia sommer! :D |
  4. hjemmemor
    sep 06, 2014 @ 06:13:22

    Reblogged this on Hjemmemor and commented:
    Kikærtegryde

    Svar

  5. Trackback: Gryderet m. kikærter – Midt I Hverdagen
  6. Trackback: Hjemmelavet flødeis | Mia Sommer
  7. Kianna Nielsen
    jan 10, 2017 @ 15:57:50

    Du skriver:
    “1 spsk. boullion (2 terninger)”

    Bliver 2 terninger ikke til 2 Liter? 🙂
    Altså, som jeg har forstået, så skal man stege i boullionen, så der giver 1 spsk mere mening, men så forvirrer parrantesen mig bare hihi ^^’

    Svar

    • miasommer
      jan 17, 2017 @ 11:08:14

      Ja, man skal stege i boullionen. Jeg skriver to terninger i parantens, fordi det svarer til cirka samme mængde som en 1 spsk. Det er jo forskelligt, om man bruger en bouillon som terninger eller f.eks. Herbamare, som er en bøtte. Jeg håber, at mit svar hjalp 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: