Ærtehummus

Jeg er vild med hummus! Især fordi hummus kan varieres på et utal af måder, så man bliver aldrig træt af det. Denne variant er en af mine favoritter.

Prøv også min almindelige hummus eller rødbedehummus.

Ingredienser:
1 dåse kikærter (240 g kogte)
250 g ærter optøet fra frost
1 spsk. tahin
1-2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
½ dl citronsaft
½ dl vand
smag til med salt og peber

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne til en ensartet og cremet masse. Spises som pålæg på brød eller som dip eller dressing.

Rugbrødsmaden på nederste billede er pyntet med Cavi-art, der er et vegansk tangprodukt, der ligner kaviar. Det kan sommetider købes i Netto som spotvare.

Tip:
Smør eventuelt stærk sennep på brødet under hummusen. Ærtehummus går rigtig godt sammen med sennep.

9 kommentarer (+add yours?)

  1. lykkeglimt
    Jul 14, 2012 @ 11:55:29

    Det ser lækkert ud! Jeg havde på et tidspunkt en idé om, at jeg skulle lave hummus, og jeg købte derfor både tahin og kikærter. Men jeg fik det aldrig lavet. Når jeg holder op med at hoste som en gal, vil jeg dog prøve denne opskrift! :b

    http://lykkeglimt.wordpress.com/

    Svar

  2. Trackback: Madplan 3 « Mia Sommer
  3. Rowda
    Dec 12, 2013 @ 13:09:36

    Hej Mia:)
    Jeg tænkt på om det kan lade sig gøre at lave disse pålæg og opbevare dem i køleren eller skabet måske? eller skal de helst spises med det samme?? Hvor lang tid tror du de holder:)?

    Svar

    • miasommer
      Dec 26, 2013 @ 13:44:31

      Hej. Jeg vil tro, at ærtehummus holder 2-3 dage i køleskabet. Normalt holder hummus i op til 5-6 dage, vil jeg mene (det handler nok om, hvor sart man er), men ærtehummus kan godt blive lidt mørkt/brunt på grund af ærterne, så det har en kortere holdbarhed end almindelig hummus. Hummus kan i øvrigt også fryses ned og bruges en anden gang.

      Svar

  4. Trackback: Et kig i det veganske køkken
  5. Trackback: Vegansk fødselsdagsfest | Mia Sommer
  6. Ann
    Aug 26, 2016 @ 14:53:10

    Lækker hummus! Tilførte lidt tørret ramsløg efter at ha smagt til. Spiste den med sennep under, som du skriver og æg (er ikke veganer) med purløg ovenpå. Suverænt!!

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: