Nemme nøddedeller

Jeg kalder disse frikadeller for nemme, fordi de er forholdsvis hurtige at lave. Der er ikke nogen af ingredienserne, der skal koges på forhånd, og der skal ikke bruges hørførslim eller andet godt til at få dem til at hænge sammen. Jeg synes, at de har en dejlig smag af jul, og at de fungerer godt både som pålæg eller som tilbehør til f.eks. salat eller gnavegrønt.

18 små frikadeller

Ingredienser:
150 g nødder (jeg brugte valnødder, hasselnødder og mandler – 50 g af hver)
1 stort løg
200 g pastinakker (knoldselleri kan også bruges)
100 g havregryn
100 g rasp
100 ml vand
1 tsk. urteboullion (svarer til 1 terning)
½ tsk. stødt muskatnød
peber
olie til stegning

Fremgangsmåde:
Blend nødderne. Riv løg og pastinakker. Opløs boullionen i vandet. Bland alle ingredienserne godt sammen.

Farsen er forholdsvis tør, så når frikadellerne skal formes, bør de presses godt sammen. Man kan evt. tilsætte lidt mere vand.

Steg frikadellerne på panden i lidt olie, til de bliver brune. Brug lav/medium varme, så de ikke bliver for hurtigt brændte udenpå.

Servér dem evt. sammen med rødkålssalat, råkost eller på en rugbrødsmad.

IMG_1848 IMG_1856

Advertisements

10 kommentarer (+add yours?)

  1. Anne (A+K)
    dec 16, 2012 @ 14:10:58

    Øj, hvor lyder de gode, kunne lige forestille mig, hvor god nøddekombinationen er med de milde pastinakker – tror jeg ville smide en gang chili i, hvis jeg skulle forsøge mig (;

    – Anne

    Svar

  2. Katja
    dec 18, 2012 @ 15:51:04

    Lavede dem i går aftes, og ville bare lige sige at de er mega lækre 🙂

    Svar

  3. Sara Hagedorn
    dec 27, 2012 @ 20:03:10

    Jeg lavede dem i aftes – 50/50 med hasselnødder og mandler. Jeg tilføjede ½ tsk rød karrypaste, og brugte blendede havregryn (havremel) i stedet for rasp. Resultatet blev desværre ikke helt i top – de smagte meget af dej, men jeg vil forsøge at lave dem en anden gang uden havremel og med rasp i stedet. De ser ellers vildt lækre ud 😀

    Svar

  4. Simona
    dec 11, 2013 @ 15:14:06

    Jeg prøvede dem for noget tid siden. Det blev en rimelig stor portion, så jeg lavede lidt på panden og formede og smed resten i fryseren (med mellemlags-papir i mellem).. De er helt og aldeles formidable.

    Jeg skal til julefrokost med nogle kødelskere og har skumle planer om at introducere dem til mine ‘babies’ 🙂 Tusind tak for deling af opskriften, julen er hermed reddet.

    Svar

  5. Simona
    dec 06, 2014 @ 11:20:39

    Hej igen Mia
    De var et rent hit til sidste års julefrokost og idag skal de med igen 🙂
    Tak igen 🙂

    Svar

  6. cille
    jul 07, 2015 @ 18:54:57

    har du prøvet af med gulerod i stedet for pastinak? jeg har tænkt mig at lave dem på fredag til min kødspisende familie 🙂 spændende…

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: