Nemme nøddedeller

Jeg kalder disse frikadeller for nemme, fordi de er forholdsvis hurtige at lave. Der er nemlig ikke nogen af ingredienserne, der skal koges på forhånd. De smager lidt af nøddesteg, og de fungerer godt som pålæg på en rugbrødsmad (gerne med rødkål eller syltede rødbeder) eller sammen med råkost og veganske flødekartofler.

IMG_5487

Cirka 15 frikadeller

Ingredienser:
150 g nødder (valnødder, hasselnødder og mandler – 50 g af hver)
1 stort løg
200 g pastinakker eller knoldselleri
100 g havregryn
100 g rasp
1,5 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
½ tsk. stødt muskatnød
Peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
Blend nødderne. Riv løg og pastinakker/koldselleri. Opløs bouillonen i vandet. Bland alle ingredienserne godt sammen.

Farsen føles lidt tør, så når frikadellerne skal formes, bør de presses godt sammen.

Steg frikadellerne på panden i olie, til de bliver brune. Steg dem ved medium varme, så de ikke bliver for hurtigt brændte udenpå.

IMG_5606

IMG_5506

10 kommentarer (+add yours?)

  1. Anne (A+K)
    dec 16, 2012 @ 14:10:58

    Øj, hvor lyder de gode, kunne lige forestille mig, hvor god nøddekombinationen er med de milde pastinakker – tror jeg ville smide en gang chili i, hvis jeg skulle forsøge mig (;

    – Anne

    Svar

  2. Katja
    dec 18, 2012 @ 15:51:04

    Lavede dem i går aftes, og ville bare lige sige at de er mega lækre 🙂

    Svar

  3. Sara Hagedorn
    dec 27, 2012 @ 20:03:10

    Jeg lavede dem i aftes – 50/50 med hasselnødder og mandler. Jeg tilføjede ½ tsk rød karrypaste, og brugte blendede havregryn (havremel) i stedet for rasp. Resultatet blev desværre ikke helt i top – de smagte meget af dej, men jeg vil forsøge at lave dem en anden gang uden havremel og med rasp i stedet. De ser ellers vildt lækre ud 😀

    Svar

  4. Simona
    dec 11, 2013 @ 15:14:06

    Jeg prøvede dem for noget tid siden. Det blev en rimelig stor portion, så jeg lavede lidt på panden og formede og smed resten i fryseren (med mellemlags-papir i mellem).. De er helt og aldeles formidable.

    Jeg skal til julefrokost med nogle kødelskere og har skumle planer om at introducere dem til mine ‘babies’ 🙂 Tusind tak for deling af opskriften, julen er hermed reddet.

    Svar

  5. Simona
    dec 06, 2014 @ 11:20:39

    Hej igen Mia
    De var et rent hit til sidste års julefrokost og idag skal de med igen 🙂
    Tak igen 🙂

    Svar

  6. cille
    jul 07, 2015 @ 18:54:57

    har du prøvet af med gulerod i stedet for pastinak? jeg har tænkt mig at lave dem på fredag til min kødspisende familie 🙂 spændende…

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: