Sund og sprød pizzadej

Dette er den bedste pizzadej, jeg hidtil har lavet! Den er nem at håndtere, den skal ikke forbages, den er sund, og vigtigst af alt er den sprød. Alt for mange gange har jeg oplevet bløde, smattede pizzabunde, men det er ikke tilfældet med denne bund, som er sprød selv dagen efter.

2 pizzabunde

Ingredienser:
5 dl vand
50 g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g grahamsmel
250-300 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Varm vandet, så det er “fingervarmt.” Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olie, salt og sukker.
Tilsæt mel lidt efter lidt, mens du rører rundt i dejen, og ælt den derefter grundigt. Den må gerne være lidt klistret.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i cirka 45 min. Jeg plejer at sætte min dej til at hæve på en lun kogeplade for at sætte ekstra gang i hævningen. Vær opmærksom på at bruge en skål, der kan tåle dette.

Når dejen er færdig med at hæve, æltes den igen. Den deles i to klumper, som hver æltes godt og rulles tyndt ud.
Det ønskede fyld fordeles på hver pizzabund, og pizzaerne bages ved 200 grader varmluftovn i 15 minutter.

IMG_4992

IMG_5007

IMG_5114

Advertisements

3 kommentarer (+add yours?)

  1. Camilla
    Nov 21, 2014 @ 20:24:05

    Hej Mia

    Kan du fortælle hvilket fyld du har på pizzaen

    Camilla

    Svar

  2. Trackback: Bønnesovs | Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: