Fyldte søde kartofler med avocadodressing

Søde kartofler minder egentlig mere om gulerødder, end de minder om kartofler, for som navnet antyder, er de meget sødere, og så er de orange. De er i modsætning til almindelige kartofler rige på A-vitamin, og de indeholder også mere C-vitamin. Jeg er blevet ret glad for søde kartofler de senere år, og det er jeg ikke alene om, for de kan nu købes i stort set alle supermarkeder. De stammer oprindeligt fra Sydamerika, men de dyrkes også i Europa. Denne ret smager skønt også dagen efter i kold udgave.

IMG_5853

Til cirka 4 personer

Ingredienser:
4-6 søde kartofler (medium eller store)
200 g grønne linser
1 stort bundt frisk dild
2 løg
3 fed hvidløg
1 terning grøntsagsbouillon
4 spsk. sojasovs
4 spsk. lys balsamico
2 tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
Salt og peber

Avocadodressing:
2 modne avocadoer
1 håndfuld mynteblade
2 dl vegansk yoghurt naturel (f.eks. havre eller soja)
3 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 dl vand

Fremgangsmåde:
Vask kartoflerne og halvér dem. Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 45 minutter.

Kog linserne i 20-25 minutter.

Hak løg og pres hvidløg. Steg det på en pande sammen med balsamico, sojasovs og bouillon i cirka 5 minutter.

Rens dilden og hak den. Bland linser, de stegte løg og væden, chili, paprika og dild.

Udhul forsigtigt kartoflerne. Mos kartoffelkødet og tilsæt det til linseblandingen. Bland det hele godt rundt og smag til med salt, peber og eventuelt ekstra chili.

Fyld blandingen tilbage i de udhulede kartofler og bag dem i ovnen i yderligere 10 minutter.

Blend alle ingredienserne til dressingen og servér den sammen med de fyldte søde kartofler.

Kartoflerne kan også spises for sig selv eller sammen med brød og salat. Husk at hele kartoflen inklusiv skræl kan spises, så intet behøver at gå til spilde.

IMG_5877

IMG_5896

 

 

 

7 kommentarer (+add yours?)

  1. Susse Kristiansen
    nov 28, 2013 @ 18:54:26

    De er rigtigt gode. Jeg valgte at drikke en rødvin til for at få lidt modspil til de søde kartofler. Det er ikke sidste gang, jeg laver dem.

    Svar

  2. gitte
    jun 14, 2014 @ 21:54:46

    De er virkelig lækre ,spiste dem med et stk brød til men tænker salat vil gøre godt 🙂

    Svar

  3. Trackback: Line Sørine » fyldte søde kartofler
  4. Thea
    sep 10, 2016 @ 20:28:20

    Jeg blandede fyldet med tomatsauce, og de blev super lækre. God opskrift!

    Svar

  5. Ursula
    maj 08, 2020 @ 08:54:56

    Hold nu op hvor er de lækre! 😛 Jeg lavede dem igår, og de er også allerede godkendt kolde for jeg spiste dem igen senere på aftenen. 😄
    Jeg indkøbte alpro soya Youghurt til dressingen (glemte mynte, men den blev god alligevel) men hvor længe kan Youghurten holde sig åben? På pakken ligner det den kan holde sig til datoen selvom den er åben, men kan det passe?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: