Ærtebøffer

Jeg er meget glad for burgere, gerne med masser af smørelse f.eks. i form af guacamole, tzatziki , hummus eller pesto. Der skal selvfølgelig også en god bøf til, og den kan laves på mange forskellige måder. I dag eksperimenterede jeg med at lave ærtebøffer, og de blev rigtig gode! De indeholder relativt få ingredienser, og det er nogle ingredienser, som jeg stort set altid har i huset, hvilket kun gør det bedre.

Jeg glæder mig til at fortælle min søn, at vi skal have burgere til aftensmad, for det er nemlig en af hans livretter.

IMG_3825.resized

9 stk.

Ingredienser:
400 g ærter (optøede fra frost)
200 g kogte kartofler
1 løg, fint hakket
1 tsk. groft salt
½ tsk. chilipulver
50 g havregryn
150 g rasp
rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:
Put ærter, kogte kartofler og løg i en skål. Blend grøntsagerne med en stavblender, til det er en klistret masse (der må gerne være nogle hele ærter tilbage). Tilsæt salt, chilipulver, havregryn og rasp. Bland det hele grundigt.
Form farsen til 9 bøffer. Steg dem på en pande i rapsolie ved middel varme, indtil de er gyldne.

Tip: Form farsen i frikadellestørrelse og brug dem i madpakken, f.eks. på et stykke rugbrød.

IMG_3860.resized

IMG_3913.resized

16 kommentarer (+add yours?)

  1. CopenhagenByMe
    Feb 28, 2014 @ 13:55:18

    Mmmmh, hvor ser de bare lækre ud🙂

    Svar

  2. ByLizzy
    Feb 28, 2014 @ 21:28:50

    Noget forslag til hvad man kan bruge istedet for rasp hvis man gerne vil undgå gluten??🙂

    Svar

  3. IsaBissa
    Mar 02, 2014 @ 18:02:30

    De er godt nok flotte😀

    Svar

  4. Susanne Bech
    Mar 03, 2014 @ 22:16:21

    Tak for en lækker opskrift på ærtebøffer, lavede dem i dag og nøj hvor de smagte godt🙂

    Svar

  5. Grønnere
    Apr 08, 2014 @ 16:54:18

    Hej Mia!
    Er de 200 gr. kartofler før eller efter de er blevet kogte?
    Hvis det er efter, hvor mange gr. rå kartofler tror du så ca. det er?🙂

    Svar

  6. Emilie Christensen
    Apr 19, 2014 @ 16:12:56

    Tak for nogle vildt lækre opskrifter, har prøvet alle dine opskrifter nu, og mangler kun at prøve ærtebøfferne, som jeg skal have i aften. Glæder mig til at smage dem🙂

    Svar

  7. Trackback: En regnbue af mad | GRØNNERE
  8. Trackback: Et kig i det veganske køkken
  9. Linea
    Jan 17, 2016 @ 19:11:08

    Kan de mon bages??🙂

    Svar

    • miasommer
      Jan 18, 2016 @ 12:28:56

      Det tror jeg godt, at de kan, men når man steger frikadeller og bøffer, så får de som regel en mere tør overflade, så det er lidt et kompromis mellem sundhed og smag.

      Svar

  10. Susan
    Feb 21, 2016 @ 21:12:19

    De er simpelthen så lækre og sprøde, og farsen har en så smuk farve, at man bliver helt lækkersulten. Jeg lavede en velsmagende sandwich med guacamole og grøntsager næste dag. MUMS😊 og tak👍

    Svar

  11. Trackback: Burgerbøffer | Mia Sommer
  12. Trackback: Veganske yndlingsretter – Ærlig Talt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: