Bønne/nødde-postej

Leder man efter et alternativ til leverpostej, er dette et godt bud, synes jeg. Denne postej indeholder blandt andet masser af gode proteiner og fedtstoffer, den smager godt (!), og den kan spises med god samvittighed🙂

IMG_6528.resized

Giver i alt 340 g pålæg

Ingredienser:
1 dåse kidneybønner (250 g drænet vægt)
40 g valnødder
40 g cashewnødder
1 bundt persille
½ tsk. hvidløgspulver (presset hvidløg kan også bruges)
½ tsk. salt
Lidt vand (cirka en 1/4 dl)

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne til postejen har en cremet konsistens.

Tip:
Tilsæt eventuelt chili, hvis du kan lide det stærkt. Postejen kan også varieres ved at bruge andre nødder og krydderurter.

IMG_6493.resized

IMG_6517.resized

IMG_6547.resized

Til de ernæringsinteresserede har jeg vedhæftet billedet nedenfor. På hjemmesiden Nutrition Data kan man finde information om forskellige fødevarers næringsindhold. Hvis man opretter sig som bruger, kan man indtaste sine egne opskrifter og udregne næringsindholdet for retterne. Det har jeg gjort for denne postej, og derfra har jeg nedenstående billede. Der var i øvrigt mere information tilgængeligt. Dette er blot et udklip.
Ernæringsdata for bønne-nødde-postej

7 kommentarer (+add yours?)

  1. Randi
    May 12, 2014 @ 13:23:57

    Den må prøves lige med det samme

    Svar

  2. Christian Elkjær
    Jun 20, 2014 @ 13:44:02

    Velsmagende og let at lave. Soltørrede tomater smager også godt i postejen. Tak for inspirationen/opskriften.🙂

    Svar

  3. Camilla
    Oct 29, 2014 @ 15:33:14

    Hej Mia

    Prøvede at lave denne postej, og den gik rent ind hos min 4 årige datter, som ellers ikke er helt med på at vi skal leve mere vegansk.
    Så stort hurra herfra.

    Svar

  4. Randi
    Jul 31, 2015 @ 09:00:58

    Hej Mia!

    Det ser lækkert ud🙂 Kan jeg bruge tørrede kidneybønner, eller skal de være fra en dåse?

    Svar

    • miasommer
      Oct 22, 2015 @ 08:37:07

      Du kan godt bruge tørrede kidneybønner, du skal bare lægge dem i blød og koge dem først. De skal lægges i blød i 8-12 timer og koges i cirka 45 minutter, eller til de er møre.

      Svar

  5. Karina
    Oct 09, 2016 @ 13:03:27

    Hej Mia. Skal nødde-postejen ikke i ovnen, siden der intet står om det?

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: