Det veganske Berlin

Blandt veganere er Berlin kendt som et fantastisk sted, fordi der er et kæmpe udvalg af veganske spisesteder og ikke mindst et helt vegansk supermarked. Jeg har i flere år haft lyst til at komme til Berlin og selv opleve herlighederne, og det fik jeg så endelig mulighed for i sidste uge. Jeg var der med en god veninde, og vi havde nogle rigtig skønne dage i Berlin!

Jeg havde fundet billig overnatning kun én gade fra det veganske supermarked, og det var vi meget tilfredse med. Det var et hyggeligt område med en park lige ved siden af, og supermarkedet var jeg meget imponeret over, for det indeholdt også en café med masser af lækker mad. Vi var enige om, at man sagtens kunne spise alle dagens måltider der, hvis man ikke gad at bevæge sig så meget rundt. Men det gad vi godt, for vi skulle nå at prøve så mange veganske spisesteder som muligt.

Jeg havde hentet app’en “Happy Cow” til min mobiltelefon, og den havde vi stor glæde af. Den gjorde det meget nemt at finde spisesteder med vegansk mad på menuen, og dem var der mange af. Jeg vil i dette indlæg beskrive de steder, vi nåede at besøge. Så kan man jo sidde og drømme sig væk til Berlin, eller bruge det som inspiration til sin egen Berliner-tur.

Det første sted, vi spiste, var Dolores, hvor vi begge købte en burrito og en friskpresset juice. Hos Dolores kunne man også købe burritos med kød, men de havde et fint vegansk udvalg. Maden smagte rigtig godt og var billig, så stedet er bestemt et besøg hver, hvis man er i nærheden.

IMG_7220

IMG_7225

IMG_7209

IMG_7217

Efter Dolores gik turen til café Vux, som er en helt vegansk café. Caféen er elegant indrettet og har masser af siddepladser – og kagerne var meget lækre og billige! Jeg spiste det store stykke kage med jordbærskum, chokolade og kirsebær, og det smagte helt fantastisk! Kagen kostede kun 3 euro (22,5 kr.), og i Danmark ville det have kostet mindst det dobbelte.

Café Vux kan helt klart anbefales, og hvis man er mere sulten efterfølgende, kan man jo besøge den vegetariske italienske restaurant, Trattoria Ponte Verde, som ligger på den anden side af gaden. Vi tog dog videre, for vi kunne ikke klemme en bid mere ned.

IMG_7237

IMG_7234

IMG_7232

IMG_7238

Om aftenen gik turen til Vego Foodworld, som er et helt vegansk burgersted, hvor man kan få køderstatninger i alle afskygninger. Aldrig har jeg set så mange valgmuligheder, der var nok 30 forskellige burgere at vælge mellem. Jeg valgte en “fiskeburger,” som smagte helt fint. Det trak dog lidt ned, at remouladen ikke var rigtig remoulade (altså det gule vi kender i Danmark), men en hvid dild-dressing. Men jeg var imponeret over de mange valgmuligheder, og pomfritterne var også rigtig gode! Et måltid kostede 7-8 euro (50-60 kr.) inklusiv drikkevarer, så det er jo også cirka halv pris af, hvad det ville koste i Danmark.

IMG_7259

IMG_7248

IMG_7241

IMG_7260

Næste dag spiste vi frokost på den vegetariske asiatiske restaurant Samadhi. Den ligger nær Brandenburger Tor, som er et oplagt turistmål. Det var en pæn og lys restaurant med mange indendørs og udendørs siddepladser. Betjeningen var meget venlig og hurtig. Der var mange veganske valgmuligheder. Jeg fik forårsruller til forret og grøntsager med sprøde nudler til hovedret. Begge dele smagte rigtig godt! Den friskpressede appelsinjuice var i øvrigt virkelig god. Det blev 21 euro (157,5 kr.) per person for forret, hovedret og drikkelse, og vi blev meget mætte! Helt klart et sted jeg kunne finde på at spise igen.

IMG_7296

IMG_7305

IMG_7300

^^ Jeg er i 28. uge af min graviditet, så det er ikke kun maden, der ligger godt i maven 🙂

IMG_7312

IMG_7314

Om aftenen havde vi planer om at spise på den veganske gourmetrestaurant Lucky Leek, men da vi kom derhen, skiftede vi mening. Man kunne købe en 5 retters menu til 40 euro, men derudover var der ingen valgmuligheder. Vi havde lyst til at spise et lidt billigere sted, hvor vi selv kunne vælge maden, så vi gik videre til café Morgenrot, som var det sted, der lå tættest på. Vi var meget trætte i benene, så vi prioriterede, at vi ikke skulle så langt.

Morgenrot er hovedsageligt en bar med et “hipt” og ungt udseende, sikkert et perfekt sted at starte en bytur. Men der var kun et lille udvalg af mad, det hele var dog vegansk. Jeg fik et stykke kartoffeltærte med en lille salat for 3,5 euro (26,25 kr.) og et stort glas appelsinjuice for 3,2 euro (24 kr.). Det smagte helt fint, men det er ikke et sted, jeg ville vende tilbage til, med mindre jeg alligevel var i nærheden og skulle have noget hurtigt og billigt.

IMG_7327

IMG_7322

Som sagt boede vi nær det veganske supermarked Veganz. I forlængelse af supermarkedet var der også en vegansk café, som var virkelig god. Der var et stort udvalg af brød, kage, bagels med diverse fyld, wraps, smoothier, salater, supper osv. Priserne var også ganske rimelige. En af dagene spiste jeg en bagel med “æggesalat” og en stor smoothie for i alt 7,8 euro (58,5 kr.). Jeg fik også rå kage til 3,5 euro (26,25 kr.).

Selve supermarkedet havde et kæmpe udvalg af veganske varer – der var alt lige fra pålæg, sojaost, yoghurter, lys chokolade, skumfiduser, vingummibamser, skønhedsprodukter og kogebøger. Det var generelt billigere end i Danmark, og især det skiveskårne “kødpålæg” var billigt. Jeg havde lyst til at købe det hele med hjem, men det var meget begrænset, hvad jeg kunne have i min taske,
så jeg købte lidt søde sager.

Der går i øvrigt rygter om, at Veganz kommer til Danmark næste år. Jeg håber, at det passer.

IMG_7339

IMG_7361

IMG_7357

IMG_7343

IMG_7354

IMG_7274

IMG_7355

IMG_7348

På vores sidste dag spiste vi frokost og kage hos den franske veganske café Oh la la. Caféen havde mange (behagelige) siddepladser indenfor og udenfor og var hyggeligt indrettet. Man kunne blandt andet få tærte, suppe og pandekager. Man kunne få pandekage med mange forskellige slags madfyld, bl.a. “kødsovs” eller “mozzarella.” Og man kunne få dessertpandekager med mange slags sødt fyld, jeg husker en med hvid chokolade. Vi fik begge madpandekage, og min veninde fik også suppe og salat. Selvom pandekagen ikke ser ud af noget særligt på billedet, så smagte den fantastisk, især den med “kødsovs.” Det blev 7 euro (52,5 kr.) for pandekage, suppe og salat.

Caféen havde et stort udvalg af de lækreste kager! Selvom vi var meget mætte, måtte vi lige prøve tre styks. De kostede henholdsvis 3 euro (22,5 kr.) og 3,9 (29,25 kr.). De smagte så godt! Jeg var især vild med den forreste kage på første billede. Den havde nødder udenpå, og indeni var den fyldt med chokoladecreme, nougat og flydende karamel. Blåbærtærten var frisk og let, og chokoladetrekanten indeholdt lækkert peanutbutterfyld.

Café Oh la la er helt sikkert et sted, jeg ville komme igen!

IMG_7376

IMG_7365

IMG_7372

IMG_7369

Det sidste sted vi nåede at spise var på den vegetariske burgerrestaurant Yellow Sunshine, og det kom til at koste os dyrt!! Maden var ikke dyr, men fordi vi lige måtte ind og have en burger, nåede vi ikke vores fly. Vi undervurderede simpelthen, hvor lang tid det tog at komme til lufthavnen. Det var virkelig dumt og pinligt, men bestemt også en oplevelse, som jeg ikke glemmer lige foreløbig.

Burgerne var i det mindste virkelig gode! Der var mange veganske valgmuligheder, og de var snaskede og lækre, lige som en burger skal være! Jeg kunne især godt lide dressingen. Det blev 7 euro (52,5 kr.) per person inklusiv drikkevarer. Kommer jeg til Berlin igen, skal jeg helt sikkert spise på Yellow Sunshine, og så skal jeg i ro og mag nyde maden og prøve en af deres desserter bagefter.

IMG_7393

IMG_7394

IMG_7396

Det var en rigtig skøn og fed tur. Vi havde desværre for lidt tid til at prøve alle de restauranter, vi gerne ville, men så er der jo bare en god grund til engang at komme tilbage. Jeg håber, at Danmark med tiden bliver et ligeså godt sted at være veganer, som Berlin er.

Advertisements

6 kommentarer (+add yours?)

 1. Johanne
  Jun 16, 2014 @ 20:04:53

  Hej Mia, lækkert med så mange spændende steder! Skulle du engang komme tilbage til Berlin igen er brunchen på Morgenrot (fredag, lørdag, søndag) helt igennem fantastisk, med masser af udvalg og til en pris på mellem 5 og 9 euro mener jeg (man bestemmer selv, hvor meget man vil betale…). Deres “hverdagsmad” er bestemt ikke noget at råbe hurra for. – det gør de så godt for i weekenden i stedet!

  Svar

 2. Kristina
  Jun 16, 2014 @ 20:05:41

  Hold op hvor ser det lækkert ud – og billigt! Jeg er helt imponeret over at en europæisk hovedstad kan fremvise SÅ lave priser på både kager og hovedretter. Berlin står højt på min rejse-liste, men jeg kan da godt se at jeg må planlægge at blive i et par uger (mindst) for at nå at prøvesmage det hele 🙂 Tak for gode tips og udførlige beskrivelser.

  Forhåbentlig er Veganz-rygterne sande så jeg snart kan handle vegansk på dansk jord…

  Øv at I missede jeres fly, men til gengæld stort tillykke med graviditeten! Nummer tre… det bliver en fest 😀

  /Kristina.

  Svar

 3. Christian Elkjær
  Jun 17, 2014 @ 11:43:32

  Fin anmeldelse af det store udbud af veganske spisesteder i Berlin og fotos man kun kan blive lækkersulten af at se på 🙂

  Soja kunne forekomme at være meget brugt i moderne vegansk mad hvad der dog ikke er noget at være begejstret over hvis man tilhører gruppen af folk der ikke tåler soja (pga. af intolerance eller allergi). Hvad er din fornemmelse, vil man kunne finde et tilfredsstillende/spændende udvalg af sojafrie retter på de veganske spisesteder i Berlin?

  Svar

 4. Lisabeth Andersen
  Aug 08, 2014 @ 13:22:59

  Hei!!

  For en nydelig blogg du har!!
  Har bakt gresskarundstykkene dine flere ganger, kjempegode 🙂

  Jeg lurer på hvilket hotell du var på i Berlin? Jeg tenker å reise til Berlin og ønsker å bo i nærheten av Veganz.. så hvis du har et tips til hotell ville jeg satt stor pris på det!

  Hilsen Lisa (Norge)

  Svar

 5. Signe
  Aug 08, 2015 @ 12:34:03

  Dejligt at læse om turen til Berlin. . Skal af sted i morgen og har lige fået skønt inspiration her på din Blogger, tak☺☺😊

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: