Chokoladekage med banan og kokosglasur

Er der noget bedre end chokolade og banan sammen? Det synes jeg ikke, og derfor har jeg lavet en chokoladekage med masser af banan i. Bananerne er desuden med til at gøre kagen svampet, og kokosglasuren giver lige det hele et tvist.

IMG_0055.resized

Ingredienser:
300 g hvedemel
250 g sukker
90 g kakaopulver
3 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
100 g margarine eller kokosolie, smeltet
3 dl vand eller plantemælk
3 små modne bananer

Glasur:
150 g flormelis
120 g kokosmel
3 spsk. kakaopulver
cirka 90 ml vand

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser. Mos bananerne og tilsæt dem til dejen sammen med margarine eller kokosolie og vand. Bland dejen godt.
Dejen puttes i en kageform (passer til en form med målene 23 x 33 cm) og bages cirka 30 minutter ved 180 grader almindelig ovn.

Lad kagen køle af. Bland glasuren og smør den på.

IMG_0034.resized

Reklamer

20 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Vegansk Oreo-kage | Jeg – Veganer
  2. Agnete Winther
    jan 20, 2016 @ 13:08:39

    Hej 🙂

    Jeg ved godt det er en gammel opskrift, men jeg har lige et spørgsmål. Jeg har lige lavet dejen og smækket den i ovnen, og jeg er sikker på den nok skal smage lækkert, men det undrede mig lidt, at den smeltede margarine skulle blandes med sojamælken inden den kom i dejen.
    Da jeg hældte den lune margarine ned i den kolde mælk (Jeg brugte havremælk), så stivnede margarinen ligesom til en masse små klumper. Man kan vel sige den skilte. Det gjorde også at hele dejen blev klumpet da jeg så hældte det i og piskede.

    Så nu ville jeg lige spørge – er det meningen? Hvad er grunden til, at margarine og mælk skal hældes sammen separat, og er klumperne en god ting eller en fejl fra min side?

    Tak for en fantastisk blog, glæder mig til at købe din kogebog, når den udkommer!

    Vh Agnete

    Svar

    • miasommer
      jan 25, 2016 @ 09:50:55

      Hej Agnete

      Tak for din kommentar! Det er en fremgangsmåde, som jeg selv har fulgt mange gange, og jeg synes, at det plejer at fungere godt. Tanken er, at den varme margarine når at køle lidt af, inden den bliver blandet med retsen af ingredienserne. Men jeg må tilstå, at jeg ikke ved, om det er nødvendigt. Jeg er faktisk begyndt at bruge olie i mine nyere opskrifter, da olie skulle være lidt sundere end margarine, og det er nemmere at arbejde med olie, da det ikke skal smeltes først.
      Jeg håber, at kagen blev godt 🙂

      Svar

    • Susan
      mar 06, 2016 @ 08:24:09

      Jeg bruger altid smagneutrale olier i min bagning, f.eks. rapsolie eller vindruekerneolie.

      Svar

  3. Susan
    mar 06, 2016 @ 08:28:21

    Hej Mia😊

    Jeg bagte kagen i sidste weekend, og den blev mega lækker, bortset fra glasuren som blev vandet. Ved du hvad grunden til dette kan vær? Normalt plejer jeg ikke at komme glasur på kager, da jeg synes de bliver for søde.

    Svar

  4. Siri
    mar 07, 2016 @ 13:38:58

    Hvor ser den rigtig lækker ud😋

    Er det muligt a erstatte sojamælk med risdrik?

    Svar

  5. Jeanett
    apr 14, 2016 @ 12:13:18

    Hvor ser den lækker ud 🙂 Kan jeg erstatte magarine med smør? Og vand/rismælk med alm. mælk (skummetmælk) eller er det fint bare med vand? Hvad bliver den bedst af? Skal bage den i overmorgen. Jeg er ikke veganer 😀

    Svar

    • miasommer
      apr 21, 2016 @ 10:30:32

      Jeg vil ikke anbefale at skifte nogle af ingredienserne ud med animalske ingredienser, da det går ud over dyrene. Vand eller plantemælk fungerer fint, og plantemargarine kan erstattes af kokosolie eller rapsolie 🙂

      Svar

  6. Jette
    maj 15, 2016 @ 07:46:52

    Hej Mia.
    Hvor mange personer vil du skyde på der er til i denne opskrift. ? Vh Jette 😊

    Svar

  7. Sara
    jul 06, 2016 @ 19:55:09

    Hej Mia

    Jeg har alle ingredienser pånær natron, vil den fungere uden natron?

    Sara

    Svar

  8. Agnes
    jul 23, 2016 @ 16:40:05

    Lækker, lækker kage. Jeg byttede margarinen ud med rapsolie og blandede plantemælken med vegansk kakaopulver. Det var bare topdollar. 👌
    Næste gang vil jeg prøve at bage den med frisk appelsinjuice i stedet for plantemælk – for det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg har bagt denne kage. 😊

    Svar

  9. Lailakrogager
    sep 23, 2016 @ 05:47:01

    Mia behøver jeg at smelte margarine når jeg bruger fri margarine ?????

    Svar

  10. Maria 14 år.
    feb 14, 2017 @ 10:20:41

    Hejsa
    Glæder mig til at prøve opskriften, den ser rigtig god ud. Vi har en hel masse chokolade plader som vi godt kunne tænke os at komme af med, er der muligvis på nogen måde at inkludere chokolade i denne opskrift. Hvis ja hvordan og hvor meget vil du anbefale?
    Mvh Maria

    Svar

  11. Ida Busk Larsen
    apr 20, 2017 @ 14:59:33

    Hej Mia! Ved du om kagen kan fryses, og så efterfølgende opvarmes i f.eks. mikroovn?

    Svar

    • miasommer
      maj 09, 2017 @ 12:53:26

      Den kan godt fryses, men jeg har dog ikke prøvet at optø den i mikroovn. Måske kan det fungere, hvis man bruger mikroovnens optøningprogram 🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: