Kartoffelfrikadeller

Kartofler er en vigtig del af kosten hjemme hos mig. Vi koger ofte en stor potion, og resterne kommer i køleskabet, så der er til kartoffelmadder og diverse næste dag. En rest kolde kartofler kan også trylles om til lækre kartoffeldeller, som både børn og voksne er vilde med 🙂

IMG_1446.resized

Giver cirka 19 små frikadeller

Ingredienser:
500 g kogte kolde kartofler (gerne med skræl)
50 g rasp
en stor håndfuld persille
1 lille tsk. salt
peber
olie til stegning

Fremgangsmåde:
Mos kartoflerne med en gaffel eller blend dem med en stavblender. Bland de mosede kartofler med rasp, finthakket persille, salt og peber. Form farsen til små frikadeller og steg dem på en pande i olie ved middel varme, til de er gyldne.

IMG_1476.resized

 

IMG_1486.resized

 

Reklamer

17 kommentarer (+add yours?)

  1. Anita
    okt 15, 2014 @ 14:30:25

    Det lyder rigtig lækkert og meget nemt at lave! Tak for opskriften!

    Svar

  2. Esben Madsen
    jan 14, 2015 @ 12:48:04

    Tak for opskriften 🙂 de bliver super gode, næste gang jeg laver dem vil jeg prøve med lidt løg.Det er det en super blog du har, den har hjulpet mig god i gang med mit nye liv som vegetar.

    Svar

  3. Christina Sandal
    jan 19, 2015 @ 15:51:18

    Hej Mia! Nu har du lagt så mange lækre opskrifter på bøffer/firkadeller ud, så tænkte om du måske ligger inde med en opskrift på gulerodsfrikadeller eller noget lignende? Jeg laver tit bøffer af egen fantasi, men det ville være fedt med et indput fra dig 🙂 Står i øvrigt med en masse gulerødder jeg skal have spist

    Svar

    • miasommer
      mar 27, 2015 @ 12:29:49

      Jeg har ikke nogen opskrift på gulerodsfrikadeller, men det er da værd at prøve. Jeg kunne forestille mig, at det ville passe godt sammen at putte nogle hakkede/blendede nødder eller solsikkekerner i farsen.

      Svar

  4. Trackback: Den vidunderlige kartoffel! | Lille Veganer
  5. Trackback: Katjoffeldeller | Vegangster
  6. Trackback: Eventyret om den vidunderlige kartoffel | Lille Veganer
  7. rebeccalunne
    sep 19, 2016 @ 16:13:56

    Hvordan er det meningen konsistensen skal være?☺️ For jeg har lige forsøgt mig med dem, og de blev helt flade og indeni var de helt klistrede og smattet 😕

    Svar

    • miasommer
      sep 23, 2016 @ 11:09:18

      Det er jeg da ked af at høre. Når jeg laver dem, har de en lidt gummiagtig konsistens, før de bliver stegt, og konsistensen er ritig god efter stegning. Jeg plejer gerne at bruge kolde kartofler, hvilket også har en betydning for konsistensen.

      Svar

  8. Trackback: Sådan sparer du penge på mad | Mia Sommer
  9. Johnni
    apr 22, 2017 @ 18:08:30

    Hej Mia, kan man fryse dem ned?

    Svar

  10. Nina
    apr 23, 2017 @ 23:17:13

    Hej Mia, kan man bruge andet end rasp? Tænker havregryn eller mel? 🙂 Og hvad smager frikadelllerne af? De ser SÅ lækre ud!
    Jeg ELSKER din blog! På grund af dig, har jeg lært at elske et liv uden kød og mejeriprodukter. Nu kan jeg bl.a. ikke længere fordrage smagen af en kaffe med komælk fordi, jeg har fået øjnene op for de forskellige, lækre, plantebaserede mælk – jeg elsker det og kan aldrig gå tilbage!
    Igen, TUSINDE tak for en inspirerende og lækker blog!

    Svar

    • miasommer
      maj 09, 2017 @ 12:50:55

      Tusind tak, hvor er jeg glad for at høre, at jeg har været en hjælp for dig 🙂 Raspen er for at gøre dem mere tørre, så havregryn eller mel kan godt fungere. Du må selv prøve dig frem med mængden 😉 Jeg kan ikke helt beskrive, hvordan de smager, men når de steges, dufter de lidt af chips 🙂

      Svar

  11. Trackback: Inspiration til veganske madpakker | Mia Sommer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: