Græskarsuppe

Hokkaidogræskar dyrkes i Danmark og er i sæson netop nu (august-december). Den er meget dekorativ og har en lang holdbarhed (op til to måneder på køl), og så er den sund og velsmagende. Hokkaido kan eksempelvis bages i ovnen eller bruges i suppe som her. Jeg har lavet græskarsuppe mange gange de sidste par måneder, og jeg er kommet frem til denne opskrift, som smager super godt!

IMG_2197.resized

Giver 4 liter suppe

Ingredienser:
1 stort eller 2 små hokkaidogræskar
3 porrer
1 dåse kokosmælk
1 bundt dild
2 bouillonterninger
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk. karry
2 tsk. salt
1-1,5 liter vand

Fremgangsmåde:
Halvér græskaret og fjern kernerne. Skær det derefter i grove tern og put det i en stor gryde. Skrællen skal ikke fjernes, for den kan sagtens spises. Skær porrerne i stykker og put dem i gryden. Tilsæt resten af ingredienserne og bring det hele i kog i 10-15 minutter, til græskarstykkerne er bløde.

Blend suppen med en stavblender, til den har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber. Servér eksempelvis suppen med brød, bagte kikærter, brune ris, bulgur eller pastaskruer.

Jeg har drysset chiliflager på suppen.

IMG_2131.resized

IMG_2210.resized

IMG_2174.resized

Advertisements

1 kommentar (+add yours?)

  1. Katrin
    nov 16, 2014 @ 17:30:32

    Ville bare lige hilse og sige en super god blog – er rigtig glad for jeg fandt den 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: