Farsbrød med linser og cashewnødder

Dette farsbrød smager rigtig godt, og har du endnu ikke besluttet, hvad du skal spise til jul, kan du jo overveje at lade det være midtpunktet i en dyrevenlig julemiddag.

IMG_2822

Til 6 personer

Ingredienser:
250 g cashewnødder
250 g champignoner
200 g røde linser
2 røde peberfrugter
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 bouillonterning
500 ml vand
150 g rasp
1 bundt persille, finthakket
1 tsk. salt
½ tsk. chilipulver
4 spsk. tranebærsovs*

* Kan købes i større supermarkeder. Jeg fandt en i Irmas afdeling med syltetøj. Se sidste billede.

Fremgangsmåde:
Skyl linserne og kog dem i vand og bouillon. De skal koge cirka 15 minutter, til vandet er kogt væk, og linserne er blevet til grød. I slutningen af kogningen, bør man røre rundt i gryden, så linserne ikke sætter sig fast i bunden.

Hak cashewnødderne groft (brug evt. en foodprocessor), og put dem i en skål.

Hak champignoner, peberfrugter og løg fint og kom dem på en stor pande. Tilsæt også presset hvidløg. Lad det hele stege i nogle minutter, og put det så over i skålen til cashewnødderne. Tilsæt også de færdigkogte linser, tomatpuré, rasp, persille, salt og chilipulver. Bland det hele godt rundt. Smag på farsen om den mangler salt, chili eller andet krydderi.

Put bagepapir i en brødform og pres farsen ned i formen. Gør overfladen glat og fordel tranebærsovsen udover.

Farsbrødet skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader – de første 30 minutter tildækket af sølvpapir og de næste 30 minutter uden sølvpapir. Når farsbrødet er færdigbagt, bør det køle af i formen i mindst 15 minutter. Jo mere det får lov til at køle, jo fastere bliver det.

Farsbrødet smager godt både koldt og varmt. Servér det eksempelvis sammen med bagte rodfrugter, rødkålssalat eller på et stykke rugbrød.

IMG_2807

IMG_2848

IMG_2779

Advertisements

18 kommentarer (+add yours?)

  1. Gjeding
    Dec 09, 2014 @ 19:36:04

    har du et forslag til hvad man kan erstatte champignon med? 🙂 min mave er nemlig ikke så glad for svampe 🙂

    Svar

  2. Kirstine
    Dec 10, 2014 @ 23:02:38

    Hej. Den ser godt nok lækker ud, og jeg tror faktisk, jeg vil lave den til juleaften 🙂 Dog er jeg ikke så vild med rasp. Hvilken funktion har rasp her? Kan det udelades? Og hvad kan man eventuelt erstatte rasp med? Tak for svar og for endnu en god opskrift!

    Svar

    • miasommer
      Dec 16, 2014 @ 11:18:38

      Mange tak. Rasp har den funktion at gøre farsen mere tør. Du kan eventuelt bruge havregryn i stedet for. Jeg ville nok give dem en tur i blenderen eller foodprocessoren først. Jeg har dog ikke selv prøvet at bruge havregryn i denne opskrift, men lad mig vide, om det bliver godt, hvis du gør det.

      Svar

  3. Nilo
    Dec 18, 2014 @ 22:57:45

    Hejsa. Kan man erstatte tranebær-sovsen med noget andet som normalt er i køkkenet? 🙂 Kan ikke lige finde nogle steder der sælger det…

    Svar

  4. Maria
    Dec 20, 2014 @ 09:18:59

    Tror jeg skal prøve denne her juleaften! Kan den fryses (altså hvis man laver den lidt i forvejen)?

    Svar

  5. Maria
    Dec 20, 2014 @ 11:20:58

    Hov – har lige set svaret ovenfor 🙂 så vil jeg gå i gang…!

    Svar

  6. Trackback: SeitAND med fløde(søde)kartofler | Kærlighed & Kikærter
  7. Trackback: Christmas | Maria's Ethnography
  8. Kirstine
    Dec 26, 2014 @ 21:41:45

    Hej. Tak for svar. Jeg endte med at bruge opskriften her. Med valnødder og mandler i stedet for cashewnødder og uden tranebærsovs eller andet ovenpå. Og med havregryn i stedet for rasp – jeg målte ikke af, men hældte bare ren havregryn (ikke kværnet) i blandingen. Jeg brugte ret lidt havregryn, og retten ville nok have været mere fast, hvis jeg havde puttet mere i. Jeg var dog godt tilfreds med både smag og konsistens.

    Svar

  9. Sarah
    Jan 19, 2015 @ 15:02:17

    Var så glad for denne til juleaften. Tror snart jeg vil tage noget op af fryseren, for at lave julemiddag igen (that’s a first!).

    Svar

  10. Anja Tegen
    Jan 26, 2015 @ 21:15:57

    Hej Mia.

    Ved du om der er sukker eller gluten i tranebærsaucen???

    Kærligst
    Anja

    Svar

    • Kasper Overgaard
      Dec 21, 2016 @ 15:07:40

      Jeg er sikker på, der er sukker i, da tranebær hovedsageligt består af sukker, og man normalt også tilsætter ekstra sukker i den slags.

      Svar

  11. Trackback: Veggae-steg (lækker linsesteg med julefyld) | veggae
  12. Trackback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul | Månebarnet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: