Butterdejspakker med svampe og grønkål

Selvom det hedder “butterdej,” indeholder det sjovt nok ikke smør, men plantefedtstof. Derfor er de fleste slags butterdej veganske, og dét er jeg glad for. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken slags fyld man kan putte i butterdej. Jeg har lavet disse med svampe, grønkål og linser, og de smager fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Faktisk kan min datter på 1½ år også lide dem. De er fyldige og mætter godt, og de egner sig derfor fint som hovedret i en julemiddag. Velbekomme!

IMG_2928.resized

8 styk / til 4 personer

Ingredienser:
500 g champignoner
200 g grønkål, hakket og frossen (eller spinat)
100 g grønne linser (260 g efter kogning)
1 stort løg
1 bundt dild (eller persille)
100 g rasp
3 fed hvidløg
3 spsk. sojasovs
1 tsk. salt
½ tsk. chilipulver
to pakker butterdej*

* Kan købes i større supermarkeder. Jeg købte butterdejen i Irma.

Fremgangsmåde:
Skyl linserne og kog dem i cirka 23 minutter.

Skær champignonerne i grove tern. Hak løget fint og pres hvidløgene. Put det på en pande og steg det i sojasovs ved høj varme i fem minutters tid.

Når champignonerne er bløde og har afgivet væske, tilsæt så den frosne grønkål og steg videre, indtil grønkålen er tøet op. Hæld derefter overskydende væske fra og put ingredienserne i en skål. Tilsæt de kogte linser, hakket dild, rasp, salt og chili.
Bland farsen rigtig godt og tilsæt eventuelt mere salt og chili.

Rul butterdejen ud og skær den i fire lige store stykker. Put en klump fars i den ene ende af hvert stykke, og luk derefter den anden ende af butterdejen henover. Pres kanterne sammen med en gaffel, så butterdejen ikke går op under bagningen. Gentag med næste pakke butterdej, så der i alt er 8 butterdejspakker. (Se billederne).

Bag butterdejspakkerne i almindelig ovn ved 220 grader i 14-15 minutter.

Serveres sammen med langtidsbagte cherrytomater*, tomatsalsa eller ketchup, da den sødlige tomatsmag står rigtig godt til denne ret. Derudover kan butterdejspakkerne eksempelvis serveres sammen med en frisk salat og bagte kartofler eller andre rodfrugter.

*Cherrytomaterne skal halveres og lægges på en bageplade med skæresiden opad. Kværn godt med salt og peber ud over dem. Put tomaterne i en forvarmet ovn på 250 grader. Sluk ovnen og lad tomaterne være i ovnen natten over eller hele dagen (afhængig af hvornår man starter).

Angående frysning: Butterdejspakkerne kan laves på forhånd og fryses ned. Hvis du gør det, vil jeg anbefale at bage dem i lidt kortere tid (f.eks. 10 minutter), så du undgår, at de bliver for mørke, når de genopvarmes. Lad dem tø op i køleskabet og genopvarm dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter.

IMG_2903.resized

IMG_2907.resized

IMG_2887.resized

IMG_2894.resized

IMG_2981.resized

IMG_2917.resized

IMG_2924.resized

Reklamer

15 kommentarer (+add yours?)

  1. Sofie
    dec 11, 2014 @ 13:52:49

    Hvor ser det godt ud! 🙂

    Svar

  2. Anja
    dec 14, 2014 @ 10:08:57

    Jeg elsker din blog. Du laver saadan noget läkkert mad 🙂

    Svar

  3. Hanna
    dec 20, 2014 @ 11:23:55

    Det ser lækkert og spændende ud, Mia. Tak for inspiration 🙂

    Svar

  4. Helene Maj
    dec 25, 2014 @ 16:25:59

    Jeg lavede disse “banditter” til juleaften og de faldt i den grad i god jord! Tak for inspirationen! Du formår altid at lave nogle inspirerende og innovative opskrifter. God jul og godt nytår herfra.

    Svar

  5. Isabella Vivi
    dec 31, 2014 @ 14:02:29

    Hvor meget svarer 200 g frossent grønkål til i frisk tilstand? 🙂

    Svar

    • miasommer
      jan 01, 2015 @ 17:04:50

      Det kan jeg desværre ikke svare på. 200 gram frisk grønkål fylder i hvert fald meget mere i frisk tilstand, men det falder sammen, når det kommer på panden.

      Svar

  6. Trackback: Samosa addiction |
  7. Anna Scharling
    feb 17, 2015 @ 23:43:26

    Hej Mia 🙂 Jeg vil bare lige høre om du har et andet forslag til smagsgiver i stedet for soya, da jeg ikke tåler det særlig godt! Ser så lækkert ud!

    Svar

  8. Trackback: Kernesteg – nannarasch.dk
  9. annefinnerup
    dec 23, 2015 @ 23:03:39

    Jeg har lige lavet dem med spinat i stedet for grønkål og så med cherrytomater i fyldet – jeg kunne ikke finde champignon nok 🙂 Det blev fantastisk – de smager superlækkert – tusind tak for opskrift og inspiration! Jeg brugte i øvrigt grønne linser fra dåse (hurtig og doven løsning) og jeg havde ikke noget rasp, så jeg blendede noget havregryn i stedet – det fungerede rigtig fint!

    Svar

  10. Tenna
    mar 03, 2016 @ 12:43:30

    de ser gode ud:) Kan man f.eks. lave fyldet ved middagstid og så stille det på køl til om aftenen, hvor man først der putter det i butterdejen og bager?

    Svar

  11. Trackback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul | Månebarnet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: