Bønnesovs

Denne sovs er super hurtig at lave, og den kan bruges på flere måder – som pizzasovs, pastasovs og suppe, og så er den sund, for den er fuld af bønner.

Ingredienser:
2 dåser kidneybønner (480 g)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
2 fed hvidløg
en håndfuld friske krydderurter (f.eks. persille, basilikum eller dild)
1 spsk. citronsaft
1,5 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. paprika

Fremgangsmåde:
Hæld vandet fra bønnerne. Blend alle ingredienserne med en stavblender eller i en foodprocessor.

Brug eksempelvis bønnesovsen på følgende måder:

– Som pizzasovs. Der er nok til to pizzaer, og opskrift på sunde og sprøde pizzabunde finder du her.

– Som pastasovs. Varm sovsen eller spis den kold sammen med pasta.

– Som suppe. Varm sovsen og tilsæt vand, så suppen har den konsistens, du ønsker. Tilsæt eventuelt mere krydderi og chili, og spis den med brød.

IMG_6920.resized

IMG_4849.resized

IMG_6969.resized

IMG_6980.resized

Advertisements

5 kommentarer (+add yours?)

  1. Sanne Michael
    May 09, 2015 @ 22:08:46

    Tak, du er guld værd. Du er meget inspirerende og jeg sætter stor pris på din blog. 🙂 Den har givet mig helt ny energi i køkkenet. Varme hilsner Sanne Date: Fri, 8 May 2015 16:57:55 +0000 To: pjeppe@hotmail.com

    Svar

  2. Trackback: Bønner på bønner – Midt I Hverdagen
  3. Kathrine
    Nov 26, 2015 @ 07:30:10

    Mums hvor ser det bare lækkert ud, og en super måde at få nogle flere proteiner. Har du erfaring med om det fungerer at udskifte bønner med kikærter? Rigtig god dag og tak for en god blog 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: