Muffins med blåbærfyld

Det er efterhånden længe siden, at jeg har lagt nye opskrifter her på hjemmesiden. Det skyldes, at jeg har gemt mine nye opskrifter til min kogebog, som udkommer til foråret. Jeg har dog lyst til at begynde at blogge igen, for jeg har masser af gode idéer. I det kommende halve år skal jeg skrive speciale og dermed afslutte min jurauddannelse, men jeg håber på også at få tid til at være kreativ i køkkenet.

Jeg starter med disse lækre og nemme muffins, som ser meget almindelige ud udenpå, men som har en sød overraskelse ideni 🙂

12 stk.

Ingredienser:
300 g hvedemel
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 moden banan, moset
50 ml rapsolie
150 ml vand
cirka 150 g blåbærsyltetøj

Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Det er en god idé at sigte bagepulveret igennem en si, så det ikke klumper.
Tilsæt derefter banan, olie og vand. Bland dejen godt.

Put papirforme i en muffinplade. Start med at putte 1 spiseske dej i hver form. Put derefter 1 teske blåbærsyltetøj ovenpå (se billede nedenfor). Afslut derefter med 1 spiseske dej oven på blåbærsyltetøjet.

Bages ved 180 grader almindelig ovn i 20-25 minutter.

Tip: Andre slags syltetøj kan også bruges. F.eks. hindbær-, jordbær- eller appelsinsyltetøj.

IMG_2528.resized

IMG_2539.resized

 

Advertisements

5 kommentarer (+add yours?)

  1. gunilla ratz
    jan 25, 2016 @ 17:13:26

    De ser lækre ud og hvor er jeg glad for at de er veganske. Kh gunilla

    Sendt fra min iPad

    > Den 25/01/2016 kl. 15.06 skrev “Mia Sommer” :
    >
    >
    >

    Svar

  2. Sisse
    apr 17, 2016 @ 08:09:24

    Hej Mia,
    Jeg har lavet muffins tidligere med rapsolie, som ingen kunne lide pga. duften og smagen fra olien, der blev alt for gennemtrængende. Hvilket alternativ vil du anbefale her? Eller kan du forklare, hvorfor det blev sådan? Er ny på din side, men glæder mig til at prøve dine opskrifter.
    Kh Sisse

    Svar

    • miasommer
      apr 21, 2016 @ 09:52:34

      Jeg bruger selv for det meste rapsolie i mine kager og muffins, da det er en forholdsvis neutral olie i modsætning til f.eks. olivenolie. Jeg synes heller ikke, at man kan smage det i det færdige bagværk. Men alternativt kan du bruge smeltet plantemargarine eller kokosolie 🙂

      Svar

  3. Tanja Østergaard Gram
    maj 23, 2016 @ 07:02:44

    Hej Mia

    Hvis man ønsker at lave dine muffins i en lidt større udgave, altså i en form med plads til 6 muffins, hvor længe og ved hvor mange grader, skal man så bage dem?
    Tak fordi, du har skrevet Vegansk Velvære ❤️ Den bliver flittigt brugt i vores familie og vi glæder os til din næste bog. Vi er vilde med dine kager og desserter 😍

    Mange hilsner, Tanja

    Svar

    • miasommer
      maj 24, 2016 @ 10:39:22

      Hej Tanja

      Jeg er glad for at høre, at I kan lide min bog! 🙂 Jeg har ikke prøvet at lave dem større, men jeg ville bage dem ved samme temperatur og nok 5-10 minutter længere. Prøv dig frem og stik en tandstik i dejen undervejs. Hvis der ikke hænger noget dej ved, burde de være færdige.

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: