Koldhævede gulerodsboller

Bløde og saftige gulerodsboller, der er nemme at lave og ikke skal æltes – hvis det lyder godt, så prøv disse boller.

Når jeg bager boller, lader jeg dem for det meste koldhæve, for jeg har fundet ud af, at det er så meget nemmere. Jeg rører dejen sammen om aftenen og næste morgen eller eftermiddag, bager jeg dem, lige inden de skal spises. De skal ikke æltes, så der kommer hverken melklister på køkkenbord eller hænder, og derfor er der minimalt med oprydning. Det er praktisk at sætte bollerne i ovnen, lige inden man får gæster, for så dufter hjemmet så dejligt, og de fleste vil sætte pris på en friskbagt bolle.

IMG_3151.resized

12 stk.

Ingredienser:
300 ml koldt vand
25 g gær
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
200 g revet gulerod
50 g hørfrø (eller andre frø eller kerner)
200 g grahamsmel (fuldkornshvedemel)
250 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt sukker, salt, gulerod, hørfrø og grahamsmel. Rør rundt og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.

Rør indtil ingredienserne er blandet godt, og dejen er en tyk grød. Tildæk dejen og stil den på køl i 8-24 timer.

Efter hævning: Forvarm ovnen til 225 grader almindelig ovn. Beklæd en bageplade med bagepapir. Brug to spiseskeer til at sætte 12 klumper dej på bagepladen. Bag bollerne i 13-15 minutter.

Spis dem gerne, imens de er varme. Put eksempelvis hummus, avocado, plantemargarine eller syltetøj på.

IMG_3191.resized

IMG_3164.resized

IMG_3129.resized.

 

 

Advertisements

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Camille
    Mar 15, 2016 @ 09:41:27

    Super nemme at lave og de smagte fantastiske. Bragte dem til min datters fødselsdagsfest for hele familien. De var et hit 🙂 Elsker at de ikke skal efterhæve, det gør det super nemt at få lune boller på en ellers travl dag. 😀
    TAK ❤

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: