Sommersandwich

Der er ikke noget som en god sandwich til frokost eller endda aftensmad. Ærtehummus er mit favoritpålæg i øjeblikket, og det passer forrygende sammen med kartofler og sennep. Salaten tilfører friskhed, og det samme gør jordbær-chili-dressingen, der også er stærk. En sandwich skal både mætte og være fuld af smag, og begge dele gør sig gældende for denne sommerlige sandwich.

IMG_5172.re

Ingredienser:
Ærtehummus:
1 dåse kikærter (240 g kogte)
250 g ærter optøet fra frost
1 spsk. tahin
1-2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
½ dl citronsaft
½ dl vand
smag til med salt og peber

Jordbær-chili-dressing:
100 g jordbær (uden stilk)
1/4 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
1 spsk. vand

Desuden:
Brød*
Evt. sennep
Et par kogte kartofler, skåret i skiver
Purløg
Salatblade

* Brødet på billedet er Ølandsciabatta fra bageriet Reinh van Hauen. Det er blødt og har en mild smag, men andre typer brød kan også bruges.

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne til ærtehummusen til en ensartet og cremet masse. Smag til med salt og peber.

Blend alle ingredienserne til jordbær-chili-dressingen til en ensartet masse. Smag til med chili og sukker.

Start med at smøre brødet med sennep, hvis du bruger det. Læg salat i bunden og derefter en god portion ærtehummus, så kartofler, jordbær-chili-dressing, purløg, mere salat og evt. sennep på det øverste brød.

Resten af ærtehummusen kan fryses eller holde sig 3-4 dage i køleskabet.

IMG_5194.re

IMG_5206.re

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: