Græskarboller

Det er græskarsæson, og det skal selvfølgelig udnyttes! Udover at græskar kan bages, steges, koges og bruges i et utal af retter, kan de også bruges i brød. Jeg bruger altid små hokkaido-græskar, da de er lettest at have med at gøre, men andre slags græskar kan også bruges. Disse boller minder lidt om gulerodsboller både i udseende og smag, men også fordi næringsindholdet mellem græskar og gulerødder minder meget om hinanden. Begge dele indeholder godt med A-vitamin, hvilket er kendetegnet ved orange grøntsager.

IMG_6883

12 store boller

Ingredienser:
5 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
400 g revet hokkaido-græskar
100 g græskarkerner + ekstra til drys
200 g grahamsmel
700 g hvedemel

Evt. sojafløde (soya cuisine fra Naturli’) til pensling

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og revet græskar. (Du behøver ikke at skrælle græskaret først, men kan sagtens bruge skrællen også. Riv græskaret på et rivejern eller brug en foodprocessor med rivejernsfunktion, hvilket er det nemmeste).

Tilsæt græskarkerner og grahamsmel, og hæld hvedemelet i lidt efter lidt. Rør det hele rigtig godt sammen (jeg bruger en røremaskine). Dejen må gerne være meget klistret og behøver ikke at blive æltet på køkkenbordet. Tildæk dejen med et viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i cirka 2 timer.

Efter hævning skal dejen formes til 12 boller. Brug to skeer til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du har en sojafløde, kan du med fordel pensle bollerne, da de så vil få en mere brun og blank overflade, når de bliver bagt. Drys bollerne med græskarkerner og bag dem ved 250 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter (hold øje med dem i slutningen af bagetiden). Når bollerne bages ved en høj temperatur, vil de få en mere sprød overflade.

Nyd dem gerne lune med plantesmør eller dit yndlingspålæg. De kan også fryses ned og gemmes til senere brug.

Tip: Prøv også en eller flere af disse græskaropskrifter: Græskarsuppe, græskargryde, græskarkage, spaghetti à la græskar, salat med hokkaido og grønkål.

IMG_6907

Reklamer

8 kommentarer (+add yours?)

  1. Nadia Bech
    okt 01, 2017 @ 06:06:42

    Mums hvor lækkert 🙂
    River du hokkaido med skal?

    Svar

  2. Trackback: Græskar-cheesecake | Mia Sommer
  3. Birgitte
    nov 15, 2017 @ 19:15:08

    Hej
    Hvilken rille i ovnen bager du dem på?
    Hilsen Birgitte

    Svar

  4. Sine
    jan 21, 2018 @ 20:39:53

    Hej Mia. Mon de kan bages med pulp fra juicer? Jeg savner en opskrift på almindelige bløde “børnene”boller ala fødselsdagsboller hvor jeg kan bruge pulpen og disse ser dejligt hvide og syndige ud😁

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: