Æblegalette

En galette er en tærte, der er bagt uden en tærteform. Så hvis du har lyst til at bage en tærte, men ikke har en form i den rette størrelse, så fortvivl ikke, for du kan bare lave en galette. Det er ganske nemt, og al slags fyld kan bruges. Denne galette er med æbler, mandelcreme og kanelsukker. Dejen er sprød og fyldet er blødt. Det er en lækker og hyggelig efterårsdessert, der med fordel kan nydes med en kop te, kaffe eller varm kakao!

IMG_7052

Til cirka 8 personer

Ingredienser:
Dej:
200 g hvedemel
100 g grahamsmel (kan erstattes af hvedemel)
50 g sukker
100 g plantemargarine (f.eks. “Smørbar” fra Naturli’ eller “Fri” fra Coop)
0,75 dl vand

Fyld:
150 g mandler
150 g sukker
1 dl vand
3 æbler
Kanelsukker (sukker + kanel)

Serveres evt. med sojaflødeskum (f.eks. “Soya cuisine piskbar” fra Alpro)

Fremgangsmåde:
Lav først dejen: Bland hvedemel, grahamsmel og sukker. Tilsæt derefter plantemargarine og vand. Bland dejen godt og brug gerne hænderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver fyldet.

Blend mandler, sukker og vand i en foodprocessor eller minihakker. Blend det, indtil det har en ensartet konsistens.

Skær æblerne ud i tynde skiver. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem først.

Klip et stykke bagepapir, så det har samme størrelse som en bageplade. Rul dejen tyndt ud på bagepapiret, så det danner en cirkel. Smør mandelfyldet på dejen. Læg derefter æbleskiverne ovenpå 2-3 cm fra kanten. Begynd med at lægge den yderste cirkel af æblerne og fortsæt indad. Se billedet nedenfor.

Fold derefter kanten af dejen ind over æblerne og drys med kanelsukker. Træk bagepapiret med galetten hen på bagepladen og bag den cirka 35 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Serveres evt. med sojaflødeskum eller anden vegetabilsk flødeskum.

IMG_6933

IMG_7056

IMG_7101

IMG_7085

4 kommentarer (+add yours?)

  1. Stine
    okt 04, 2017 @ 09:45:56

    Hej Mia.

    Jeg vil bare høre dig om, hvor meget kanelsukker, du ca har brugt.

    Mvh stine

    Svar

  2. Marie Cecilie
    nov 25, 2018 @ 15:58:58

    Jeg havde 3 æbler i frugtskålen som trængte til at blive brugt. De blev forvandlet til denne lækre æblegalette. Den kan varmt anbefales 🙂

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: