Lasagne med Naturli’ Hakket

Jeg er fan af Naturli’ Hakket, så derfor kommer endnu en opskrift med det nye plantekød. Det er en lasagne, som minder utrolig meget om en traditionel lasagne med kød, så den kan anbefales, hvis man vil invitere sin skeptiske familie på et vegansk måltid for første gang. Bechamelsovsen er lavet af kokosmælk, hvilket giver en god og fyldig bechamelsovs. Den smager ikke ret meget af kokos, da den krydres godt, men som alternativ kan man lave en bechamelsovs af eksempelvis neutral sojamælk eller sojafløde.

IMG_9832

Til 4 personer

Ingredienser:
“Kødsovs:”
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 pakke Naturli’ Hakket
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 stor gulerod, revet

Bechamelsovs:
2 dåser kokosmælk (2 x 400 ml – ikke light)
1 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
½ tsk. revet muskatnød
3 spsk. gærflager (kan undlades)
½-1 tsk. salt
Peber
25 g Maizena majsstivelse + 3 spsk. vand

Ekstra:
Lasagneplader

1e5c3b90bb71b06c1f19b514bc0b552a

Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg. Steg det på panden i olie sammen med Naturli’ Hakket ved medium varme, indtil “plantekødet” er brunet (det tager cirka 5 minutter). 

Tilsæt hakkede tomater, vand, salt, citronsaft, sukker, oregano, timian og revet gulerod. Lad det hele simre et par minutter og smag til, om der skal mere salt eller krydderi i.

Lav bechamelsovsen ved at opvarme kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, muskatnød, gærflager, salt og godt med peber i en gryde. Når sovsen koger, skal den jævnes. Dette gøres ved at blande Maizena majsstivelse med vand, så der ikke er klumper i. Blandingen hældes i sovsen i en tynd stråle, imens der røres rundt. Smag selv sovsen til med salt og peber.

Lasagnen skal nu lægges sammen i et lille fad med i alt fire lag lasagneplader og “kødsovs” og bechamelsovs imellem hvert lag. Start med et lag lasagneplader i bunden, og fordel derefter en tredjedel af “kødsovsen” ovenpå, og hæld derefter bechamelsovs udover. Læg endnu et lag lasagneplader, “kødsovs” og bechamelsovs, og fortsæt til der ikke er mere “kødsovs.” Slut af med bechamelsovs på toppen af lasagnen.

Lasagnen bages ved 200 grader i cirka 30 minutter. Brug gerne varmluft noget af tiden, så den bliver lidt brun på toppen. Lasagnen har godt af at køle lidt af inden servering.

Serveres eventuelt med salat og ovnbagte kartofler.

Tip: Bechamelsovsen kan også jævnes med en almindelig meljævning af vand og hvedemel, hvis du ikke har majsstivelse.

IMG_9896

2 kommentarer (+add yours?)

  1. Maja
    okt 21, 2018 @ 18:33:16

    Hej Mia
    Dejlig blog med masser af inspiration til plantemad:) i min jagt på en lagsange der kunne hamle op med den traditionelle fik jeg givet mig i kast med din opskrift og version, med kokosmælk i bechamelsovsen og tjekkede også naturlig hakket ud for første gang da det var sat ned til 15 kr i mit lokale supermarked. Kan godt lide den tunge følelse som kokosmælken giver til den men den smager for meget igennem til min smag, med den parfumerede smag som kokosmælken har. Tror jeg arbejder lidt videre med at finde frem til den perfekte erstatning for bechamel. Men tak for dejlig inspiration:)

    Svar

    • Mia Sommer
      okt 22, 2018 @ 11:54:51

      Hej Maja. Det er selvfølgelig en smagssag, om man kan lide kokosmælk i sin bechamelsovs. Jeg kender mange, der elsker det, inklusiv mig selv 🙂 Har du prøvet at lave bechamelsovs med neutral sojamælk, sojafløde eller havrefløde?

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: