Leve-postej

Folk kan godt lide at spise mad, som de kender, og heldigvis kan alt laves vegansk. Leder man efter et alternativ til leverpostej, er dette et godt bud. Denne postej er sund, den smager forrygende, og den lader dyrene leve. Derfor er det en leve-postej.

Ingredienser:
500 g champignoner
1 løg, hakket
100 g usaltede cashewnødder*
1 dl vand
1 dåse kidneybønner (240 g kogte)
1-2 tsk. salt
Friskkværnet peber

*Hvis du bruger saltede cashewnødder, bør mængden af salt i opskriften justeres.

Fremgangsmåde:
Hak champignonerne fint (brug eventuelt en foodprocessor). Steg champignoner og løg på en pande i 10-15 minutter, indtil champignonerne har afgivet al deres væde, og væden er stegt væk. Det er ikke nødvendigt at tilsætte vand eller olie, da champignonerne indeholder meget væde i sig selv.

Hæld cashewnødder og vand i en foodprocessor og blend, indtil det har en ensartet konsistens. Tilsæt derefter de stegte champignoner, løg, drænede kidneybønner, salt og peber. Blend indtil postejen har den ønskede konsistens, eksempelvis helt fin eller lidt grov. Smag til med salt og peber.

Put postejen i en form (passer til en 9 dl aluminiumform eller en lille brødform) og bag den i ovnen ved 200 grader i 45-55 minutter.

Server eventuelt leve-postejen med stegte champignoner og løg på toppen og spis den varm eller kold sammen med rugbrød og syltede rødbeder.

Tip: Postejen kan fryses.

Levepostej 50

Opskriften er fra min kogebog Vegansk velvære. Foto Jesper Glyrskov.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: