Vegansk kylling i karry

Kylling i karry er en favorit hos mange børnefamilier. Jeg kan ikke huske, om vi spiste det i mit barndomshjem, men det er i hvert fald ikke noget, som jeg selv har serveret for mine børn – før nu. Mine børn vokser op som veganere og har aldrig smagt kylling eller andre slags kød. Til gengæld har de smagt mange forskellige slags bønner, linser, grøntsager og nødder. Men nu har Naturli’ lavet endnu en variant af kød i vegansk udgave (hvem siger egentlig, at kød skal komme fra dyr?). Først kom “Hakket” på markedet, og det viste sig at være et fremragende alternativ til hakket oksekød, og nu har de så lanceret “Pipfri,” der er et vegansk alternativ til kylling. Jeg har helt ærligt aldrig savnet hverken oksekød eller kylling, men jeg synes, at det er fantastisk, at det nu er blevet nemt for alle at vælge mere dyrevenlige og klimavenlige produkter!

De veganske kyllingestykker er lavet af ærteprotein, og de fungerer perfekt i denne karryret. Mine børn syntes, at det var meget spændende at smage vegansk kylling for første gang. Men min 4-årige søn pointerede, at vi selvfølgelig ikke vil spise en rigtig kylling, for vi passer på dyrene.

img_2077

Til 2-3 personer

Ingredienser:
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 tsk. karry
½ tsk. chilipulver (kan undlades)
2 spsk. olie
1 kartoffel
1 gulerod
75 g knoldselleri*
1 æble
2 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
250 ml vegetabilsk fløde*
1 spsk. citronsaft
Salt & peber
Evt. 1 spsk. Maizena majsstivelse + 1 spsk. vand

En pakke Naturli’ Pipfri (eller andre slags veganske kyllingestykker).

Til servering: 
Ris
Evt. dampet broccoli, æblestykker, sorte sesamfrø og korianderblade.

*Resten af knoldsellerien kan skæres i mindre stykker og fryses ned til næste gang, der skal laves sovs.
**F.eks. Soya cuisine, havrefløde eller kokosmælkpipfri_dk

Fremgangsmåde:
Start med at sætte risene til at koge efter pakkens anvisning.

Hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde sammen med karry, chili og olie i nogle minutter.

Skræl kartoffel, gulerod, knoldselleri og æble og skær dem i mindre stykker. Hæld det hele ned i gryden sammen med løg og hvidløg og kog det i 2 dl vand sammen med bouillon i cirka 10 minutter. Blend derefter vandet og grøntsagerne med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.

Tilsæt derefter sojafløde/havrefløde/kokosmælk samt citronsaft. Smag til med salt og peber.

Hvis sovsen skal være tykkere, kan du røre 1 spsk. Maizena majsstivelse sammen med 1 spsk. vand, indtil der ikke er nogen klumper. Lad sovsen koge op og hæld majsstivelsen i sovsen i en tynd stråle under omrøring.

Tilsæt de veganske kyllingestykker og lad sovsen simre, til kyllingestykkerne er varmet igennem. Servér evt. retten med dampet broccoli, æblestykker, sorte sesamfrø og korianderblade.

Tip: Hvis det skal være nemt, kan du lave sovsen med 350 g frosne suppeurter i stedet for grøntsagerne i opskriften.

 

img_2075

img_2052

13 kommentarer (+add yours?)

  1. Majken Bilslev
    jan 07, 2019 @ 12:44:14

    Hvor kan Naturli Pipfri købes? Jeg har forsøgt Irma, Kvickly og Netto uden held.

    Svar

  2. vips69
    jan 14, 2019 @ 11:39:35

    Hej Mia. Kunne man evt. Kalde det andet eller er det for at kødspisere nemmere vil kunne blive veganere?
    MvhVips69

    Svar

    • Mia Sommer
      jan 19, 2019 @ 13:20:47

      Man må kalde det, hvad man vil 🙂 Men hvis man nu gerne vil have noget, der minder om kylling i karry i en vegansk version, så er det nemt at søge efter med dette navn 🙂

      Svar

  3. Anita Thorsen-Jensen
    jan 28, 2019 @ 15:50:14

    Det ser lækkert ud, kan retten fryses?

    Svar

  4. Trackback: Plantekød | Månebarnet - veganske opskrifter
  5. Mathilde
    feb 26, 2019 @ 08:47:52

    Hej Mia. Min veninde og jeg har projekt uge og har nogle spørgsmål vedrørende det at være veganer. Vi håber du har lyst til at kontakt mig og måske hjælpe os.

    Svar

  6. Betina
    apr 09, 2019 @ 11:35:49

    I made this for dinner at my mom’s house and it’s yum yum yum!!! My mom, my father and my brother all raved about it! I added an extra clove of garlic and a handful of red, green and yellow peppers to boost the nutritional content and a little cornstarch to thicken, but otherwise left it as is.

    Svar

  7. Trackback: Guide – vegansk påskefrokost 2019 | Månebarnet - veganske opskrifter

Skriv et svar til Betina Annuller svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: