Kikærtescramble

Denne ret kan både udgøre et nemt og sundt hovedmåltid for 1-2 personer eller være en del af en lækker brunch. I kender måske tofuscramble, som er den veganske pendant til scrambled eggs, men dette er kikærteversionen for dem, der har fået nok af tofu eller vil prøve noget andet. Kikærtemel kan købes i velassorterede supermarkeder og hos grønthandlere, og det er super sundt. Der står altid en pakke i mit skab, og jeg bruger det bl.a. til frikadeller og madpandekager. Denne kikærtescramble kan også laves med andre grøntsager og krydderier, så prøv dig frem, men brug en god non-stick pande.

Kikærtescramble 2

Til 1-2 personer

Ingredienser:
200 g champignoner
1 løg
75 g babyspinat
Evt. olie
100 g kikærtemel
1 tsk. salt
1 tsk. karry
Peber
¼ tsk. røget paprika
2 dl vand

Fremgangsmåde:
Skær champignonerne i tynde skiver og hak løget. Steg begge dele på panden i lidt olie eller vand, indtil champignonerne er blevet bløde og har afgivet al deres væde, og væden er fordampet igen. Tilsæt spinatbladene og steg dem med, indtil de er faldet sammen.

Bland kikærtemel, salt, karry, peber og røget paprika. Tilsæt 2 dl vand og bland det hele. Hæld blandingen ud over grøntsagerne og steg ved medium varme.

Rør rundt i blandingen, imens den stivner. Det er en fordel at bruge en non-stick pande, da kikærtedejen godt kan hænge fast i bunden. Tilsæt eventuelt lidt olie.

Kikærtescramblen er færdig, når den er stegt godt igennem (rå kikærtemel smager ikke godt). Servér den eksempelvis sammen med ketchup, chilimayo og veganske pølser.

Kikærtescramble 1

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: