Brændenælde-smoothie

Mange opfatter brændenælder som en irriterende ukrudtsplante, og med god grund for hvem har ikke prøvet at blive brændt af dem? Men brændenælder er faktisk super sunde og velegnede i madlavningen. De har historisk været brugt som lægeplante imod forskellige lidelser, og de indeholder bl.a. masser af calcium, jern, og de har en anti-inflammatorisk virkning. Jeg er blevet glad for brændenælder, efter jeg er begyndt at spise dem. De kan bruges på samme måde som grønkål og spinat, og de brænder ikke det mindste, når man bruger dem i madlavningen. Pluk topskuddene, når de er i sæson fra marts til juni, inden de begynder at blomstre. De kan fryses, så man har til længere tid ad gangen, hvis man ikke kommer ud at plukke brændenælder så tit.

Denne smoothie smager skønt, og jeg lover, at den ikke brænder 🙂

IMG_7335

Giver 6 dl

Ingredienser:
75 g brændenælder*
En håndfuld mynteblade
100 g frossen mango
1 moden banan
1 appelsin
1 tsk. gurkemeje (kan undlades)
2 dl vand

*Kan erstattes af spinat eller grønkål.

Fremgangsmåde:
Gå ud og hent brændenælderne: Tag en saks og en pose / bøtte med. Klip topskuddene af brændenælderne og lad dem falde ned i posen eller bøtten. På den måde behøver du ikke at røre ved brændenælderne.

Læg brændenælderne i en skål med vand. Hæld derefter vandet fra og skyl brændenælderne.

Blend alle ingredienserne og nyd smoothien, imens den er kold.

IMG_7378

IMG_7495

IMG_7522

%d bloggers like this: