Risengrød

En af glæderne ved efterårets kolde og grå vejr er, at man kan varme sig på en portion risengrød indenfor. Denne risengrød er super nem at lave, for den skal nemlig koges færdig under dynen, og man behøver derfor ikke at stå i halve og hele timer og røre i gryden for at forhindre, at risengrøden brænder på – og så er metoden tilmed strømbesparende. Jeg laver risengrød med rismælk, men andre typer plantemælk kan også bruges, og så bruger jeg en god klat plantesmør og masser af kanelsukker ved servering.

img_1700

Til 2-4 personer

Ingredienser:
150 g grødris
1 liter rismælk (eller din foretrukne plantemælk)*
½ tsk. salt

Kanelsukker (sukker + kanel)
Plantemargarine**

*Rismælk kan også erstattes af vand, men da rismælk er sødt, og vand ikke er det, kan man med fordel tilsætte et par spsk. sukker, når grøden koges.

**F.eks. “Fri” fra Coop, der smager ligesom smør.

Fremgangsmåde:
Hæld grødris, rismælk og salt i en gryde. Lad blandingen koge et par minutter under omrøring. Læg derefter låg på gryden og stil den ind i sengen. Pak gryden godt ind i et par dyner og lad den stå i en time. Risengrøden “koger” færdigt i sengen – fordelen er, at det er strømbesparende og nemt, da det ikke er nødvendigt at røre i gryden undervejs.

Efter en time (eller længere) stilles risengrøden tilbage på kogepladen, hvor den koges op, til den har den ønskede konsistens.

Serveres med masser af kanelsukker og en klat plantesmør.

img_1716

6 kommentarer (+add yours?)

  1. rolfine
    Oct 14, 2016 @ 16:15:15

    Mine veninder har altid ævlet løs om dynegrød, men jeg har aldrig fået prøvet det af – det vil jeg da helt sikkert lave om på nu🙂

    Svar

    • miasommer
      Oct 24, 2016 @ 08:11:41

      Jeg har også først prøvet det nu, og jeg går i hvert fald aldrig tilbage til at koge risengrød på komfuret, for det er så meget nemmere at koge den færdigt under dynen, når man ikke skal røre i grøden hele tiden🙂

      Svar

  2. annedrea
    Oct 15, 2016 @ 16:41:56

    Det ser sørme lækkert ud! Det må prøves! Men jeg kan ikke lade være med at tænke, at den varme grydebund brænder sengetøjet/sengen, hvis man skal pakke den ind i dyner direkte fra kogepladen? Hvordan fungerer det?🙂

    Svar

  3. Olivia
    Nov 02, 2016 @ 08:23:13

    Hej Mia. Jeg tænker på om man kan justere mængden af plantemælk og så istedet erstatte noget af det med vand, tror du det vil fungere?🙂

    Svar

    • miasommer
      Nov 08, 2016 @ 09:10:01

      Ja, det kan man bestemt. Sidste gang jeg lavede risengrød, lavede jeg det på halv vand halv rismælk, og så tilsatte jeg 1-2 spsk. sukker (plantemælk er jo sødt). Næste gang har jeg tænkt mig at lave det kun på vand🙂

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: