Brun sovs

Denne sovs er med grøntsager og er derfor et lidt sundere alternativ til den traditionelle brune sovs. Spis den eksempelvis sammen med din julemad eller til hverdag, hvor du normalt ville bruge brun sovs.

IMG_8118

Ingredienser:
1 lille løg
1 kartoffel (50 g)
1 gulerod (75 g)
75 g knoldselleri*
2 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
250 ml sojafløde eller havrefløde**
1/4 tsk. revet muskatnød
Sovsekulør
Salt & peber
Evt. 1 spsk. Maizena majsstivelse + 1 spsk. vand

*Resten af knoldsellerien kan skæres i mindre stykker og fryses ned til næste gang, der skal laves sovs.
**F.eks. Soya cuisine fra Naturli’ eller havrefløde fra Oatly

Fremgangsmåde:
Hak løg, kartoffel, gulerod og knoldselleri i mindre stykker og kog det i 2 dl vand sammen med bouillon i cirka 10 minutter. Blend derefter vandet og grøntsagerne, til der ikke er nogen klumper. Brug eventuelt en stavblender.

Tilsæt derefter sojafløde eller havrefløde, revet muskatnød og godt med sovsekulør, indtil sovsen har den farve, som du ønsker. Smag til med salt og peber.

Hvis sovsen skal være tykkere, kan du røre 1 spsk. Maizena majsstivelse sammen med 1 spsk. vand, indtil der ikke er nogen klumper. Lad sovsen koge op og hæld majsstivelsen i sovsen i en tynd stråle under omrøring.

Tip: Server eksempelvis sovsen sammen med nøddesteg, butterdejspakker eller kartofler.

IMG_8130

13 kommentarer (+add yours?)

  1. Trackback: Den ultimative guide til en vegansk jul | Månebarnet
  2. Trackback: Nøddesteg | Mia Sommer
  3. Marianne Madsen
    dec 01, 2017 @ 22:28:58

    Hold da op, det er bare en god brun sovs 🙂

    Svar

  4. Anja
    dec 13, 2017 @ 17:18:53

    Kan denne laves dagen før og varmes op?

    Svar

  5. Stine Thilde
    jun 13, 2018 @ 07:51:54

    Hej Jeg er allergisk overfor knoldselleri. Har du eventuelt en ide til et alternativ til knoldselleri i opskriften? 🙂 Mvh Stine Thilde

    Svar

  6. Trackback: Vores veganske julemad (og lidt nytårsmad) 2017 • PlantePusherne - vegansk mad
  7. karin thorø clausen
    dec 13, 2018 @ 14:07:27

    Super nem at lave. Jeg hældte en sjat rødvin i sovsen , hvilket gjorde smagen mere fyldig.

    Svar

  8. Andrea
    dec 30, 2018 @ 17:05:06

    Hej.
    Det mangler hvor mange personer opskriften er til, føler ikke det er til så mange?

    Svar

Skriv en kommentar